Gentleman, YouTube’daki ilk rekoru ile Gangnam Style’ı gölgede bıraktı

Gentleman, YouTube’daki ilk rekoru ile Gangnam Style’ı gölgede bıraktı

YouTube’u kasıp kavuran Gangnam Style 1 milyar izlenme rakamına ulaşan ilk video olmakla kalmadı, sadece YouTube’da 8 milyon dolar gelir üreterek da erişilmesi oldukça güç bir başka rekora imza attı. Ardından da sadece Britney Spears gibi müzik dünyasının ünlülerini değil, Eric Schmitd gibi teknoloji dünyasının ünlülerini de hoplatmayı başaran Psy’ın bundan sonra ne yapacağı merak edilmeye başladı.

Bekleyiş çok uzun sürmedi ve geçtiğimiz günlerde Psy yeni single’ı Gentleman’ı yayınladı. Yeni şarkı önce SoundCloud’da göründü ama dansını görmek için birkaç gün daha beklememiz gerekti. Sonunda Psy’ın yeni parçası YouTube’da da yerini aldı.

Ve beklendiği gibi 24 saat sonrasında da ilk rekorunu kırdı…

YouTube’dan gelen resmi açıklamaya göre Psy’ın yeni şarkısı Gentleman, 14 Nisan günü toplam 38 milyon kez izlenerek, 24 saat içerisinde en çok izlenen video rekorunu kırmış oldu. Daha önceki rekor 24 saat içerisinde 31 milyon kez izlenen (ve Uganda’daki savaş suçlusu Joseph Kony’ye karşı bir sosyal medya hareketinin 30 dakikalık videosu olan) KONY 2012’ye aitti.

Gentleman

13 Nisan’da YouTube’da boy gösteren Gentleman, 4 günde 100 milyona, aradan geçen 10 gün sonunda toplamda 200 milyonun üzerinde izlenmeye ulaşmış durumda. YouTube Gentleman’ın izlenme rakamlarını karşılaştırmak için hazırladığı grafikte, Gangnam Style’ın 100 milyon izlenmeye yaklaşık 2 ayda ulaşabildiğini de gösteriyor.

Şimdi merak edilen Gentleman’ın Gangnam Style’ı geçip geçemeyeceği. İlk günlere ait yukarıdaki rakamlar Gentleman’ın bu konuda çok iddialı olduğunu gösteriyor, fakat burada Gentleman’ın arkasına Gangnam Style’ın halen devam rüzgarını aldığını da unutmamak gerek. Gangnam Style şu anda 1,5 milyar izlenmeye ulaşmış durumda ve hala arada çok fark var.

Gentleman, Gangnam Style’ı geçebilir mi? En iyisi her iki videoyu da aşağıda izleyip bu konuda kararı siz verin :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.