Gerçek zamanlı müşteri anketi sunan bir girişim: Loop

Gerçek zamanlı müşteri anketi sunan bir girişim: Loop

Her girişim ve internet fikri için konu dönüp dolaşıp aynı soruya geliyor: peki hangi problemi çözüyorsunuz? ABD merkezli, Mike Liu ve Rajit Marwah tarafından ortaya çıkan Loop, temel olarak gerçek zamanlı şekilde müşteri anketleri yapabilmenizi sağlıyor.

Archimedes Labs isimli kuluçka merkezinden tohum yatırımını alan ve Plate Inc. bünyesinde yayın hayatına başlayan Loop'un kurucularına baktığımızda iki Stanford öğrencisini görüyoruz. Daha önce Myspace ve Microsoft'ta çalışan Rajit ürün tarafında çalışırken işin teknoloji koltuğunda da Mike Liu oturuyor.

Dün itibarıyla App Store'da yerini alan Loop, aslında bir mobil uygulama ve şu an için yalnızca iOS cihazlarda çalışıyor. Loop'u indirdikten sonra oldukça kısa bir üyelik formuyla karşılaşıyorsunuz. Ardından hazır temalar veya kendi temanız eşliğinde -firmanızın Twitter kullanıcı adını girdiğinizde arka plan, kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafı otomatik olarak ekleniyor- gerçekten saniyeler içinde bir anket oluşturmanız mümkün.

Anketinizi oluşturduktan sonra dilerseniz müşterilerinize cihazınız -iPhone ve iPad- üzerinden anketi doldurtmanız ya da bir web sayfasının linkini paylaşmanız mümkün. Bir anketin örnek görünümü için şuraya bakabilirsiniz. Müşterilerinizin anketi doldurmasının ardından gerçek zamanlı olarak sonuçları takip edebiliyor, ayrıca dilerseniz push notification ile basit bir uyarı sistemi de kurabiliyorsunuz.

loops-anketYukarıda da söylediğimiz gibi anketi oluşturduktan sonra örneğin bir restoranda iPhone veya iPad'i masaların üzerine koyarak anket doldurtabileceğiniz gibi anketi Facebook, Twitter, e-mail ve SMS ile de paylaşabilmek mümkün.

Loop'un önü açık

Loop'un özellikle iPad versiyonu çok sayıda hatayı bünyesinde barındırıyor ancak uygulamanın App Store'daki yerini henüz yeni aldığını düşünecek olursak ortada çok da anormal bir durum yok.  Diğer yandan Loop'un yeni özellikler eklemeye son derece açık olduğunu ve aynı zamanda gelir modelinin de kolayca ortaya çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Loop başlangıç olarak restoran ve oteller için uygun gibi dursa da aslında eğitim, turizm ve neredeyse tüm alanlarda kullanılabilir bir yapıya sahip. Şu an uygulamanın gelir modeli bulunmuyor ancak anketi dolduran kişi sayısının sınırlanması veya ücretli temalar gibi çok sayıda özellik gelir modeline dönüşebilir. Loop'u diğer online anket çözümlerinden ayıran çok keskin çizgiler var, dolayısıyla rakip analizi anlamında söylenecek çok bir şey bulunmuyor.

Zannediyoruz ki önemli bir problemi çözmek üzere yola çıkan ve arkasında da değerli isimleri bulunduran Loop hakkında Webrazzi'deki tek yazı bu olmayacak. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.