Facebook oyunlarında Farmville geri döndü, Okey'ciler geriledi [Mayıs 2013]

Facebook oyunlarında Farmville geri döndü, Okey'ciler geriledi [Mayıs 2013]

Facebook'un sosyal oyunlarda özellikle iPhone tarafındaki paralel etkileşimden güç aldığı bir dönemde Türkiye’nin Facebook’taki en popüler oyun ve uygulama istatistiklerine yeniden göz atıyoruz.

Farmville geri döndü, Okeyciler geriledi

Metricsmonk'un Mayıs ayı için bizimle paylaşmış olduğu istatistiklere göre popüler oyunlar sıralamasında 8 Mayıs itibariyle Candy Crush Saga'nın bir kaç aydır süren liderliği Farmville 2'ye kaptırdığını görüyoruz. Geçen ay Farmville ilk 10'da bile yoktu ve bu ay 4.5 milyon kullanıcının Farmville 2 oyuncusu olduğunu görüyoruz.

King.com, Pet Rescue Saga oyunu ile 2. sırayı tutmuş ki bu oyun da geçen ay listede olmayan bir oyundu. Zynga'nın Texas Holdem Poker'i ise 5.sıradan 3. sıraya yükselmiş. Yani bu ay Zynga'nın ayı olmuş denilebilir.

Diğer yandan Mynet Çanak Okey, Okey Plus son sıralara gerilerken, Peak Games'in Okey oyunu bu ay listenin 5. sırasında.

metrics monkPopüler uygulamalar sıralamasında ise Günlük Falınız halen ilk sırada. İkincilik ise Microsoft tarafından ele geçirilmiş durumda. Geçen ay 700 bine yakın kullanıcıyla 6. sırada olan Microsoft, Outlook'a yaptığı yönelimle bu ay kullanıcı sayısını 1.7 milyonun üzerine çıkarmış.

İzlesene uygulaması geçen aya göre biraz gerileyerek 3. sırada düşmüş ama daha dikkat çekici olan Foursquare uygulamasının listeye 4. sıradan girmiş olması. Türkiye'den 1.3 milyondan fazla Foursquare kullanıcısı Facebook hesabını da profiline eklemiş. Mynet uygulaması da 5. sıraya gerilemiş.

Mayıs ayı için oldukça farklı görünen rakamların önümüzdeki ay nasıl değişeceğini yine paylaşacağız. Bu arada sizin de gözlemleriniz varsa paylaşmanızı bekleriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.