Google birinci çeyrekte 14 milyar dolar gelir elde etti

Google birinci çeyrekte 14 milyar dolar gelir elde etti

2012 yılı sonunda 50 milyar dolarlık gelir açıklayan Google, 2013'e de hızlı bir giriş yaptı. 2013 birinci çeyrek mali tablolarını açıklayan şirket, gelir ve kâr konusunda geçen dönemleri geride bıraktı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Google, 2013 yılı Ocak-Mart arasını kapsayan dönemde 14.3 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Google'ın açıklanan bu rakamla beraber geçen sene aynı döneme göre gelirlerini yüzde 31 artırmış olduğunu belirtelim. Şirketin bir önceki çeyrekteki geliri ise yaklaşık 12.9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

3.4 milyar dolar kâr etti

Google kâr konusunda başarılı bir dönem geçirmiş durumda. Açıklanan mali tablolara göre Google, söz konusu dönemde 3.4 milyar dolar kâr elde etti. Google'ın bir önceki çeyrekte ve geçen sene aynı dönemde 2.9 milyar dolar kâr elde ettiğini paylaşalım. İşin aslına bakacak olursak, 2013 yılı birinci çeyrekte gelmiş geçmiş en yüksek kârı etmiş oldu.

Google'ın başarıya imza attığı noktalardan bir diğeri ise Google sahip olduğu sitelerden sağlanan gelirler oldu. Söz konusu dönemde şirketin toplam 14 milyar dolarlık gelirinin 8.6 milyar doları sadece Google'ın kendi sitelerinden geldi. Google, geçen seneye göre yüzde 18 büyüme yakalandığı bu kalemde en yüksek gelire ulaşmış oldu.

Reklam gelirlerinin yanı sıra kendi markasına ait cihazları kullanıcılara sunan Google, mali tablolarda başarı dönemlerin altına imza atmayı başarıyor. Özellikle son bir yıllık dönemi düşünecek olursak, şirket büyüme oranlarını sürekli artırıyor. Özellike inovasyon konusunda önemli işleri altından başarılyla kalkmayı başaran Google, görünen o ki uzun dönemler başarısını perçinlemeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.