Amazon CEO'su Jeff Bezos, Business Insider'a 5 milyon dolar yatırım yaptı

Amazon CEO'su Jeff Bezos, Business Insider'a 5 milyon dolar yatırım yaptı

Business Insider'da resmen yapılan açıklamaya göre Amazon CEO'su Jeff Bezos, tanınan haber sitesine şirketin eski yatırımcılarıyla birlikte 5 milyon dolar yatırım yaptı. Bu son tur yatırımla birlikte toplamda 13.5 milyon dolar yatırıma ulaşan BI, özellikle son yıllarda etkisini daha da arttırmayı başarmıştı.

Yapılan açıklamada alınan yeni tur yatırım; yeni insan kaynağında, düzenlenecek etkinliklerde ve ofis alanlarının büyütülmesi gibi durumlarda kullanılacak. Jeff Bezos'un Amazon'da başardıkları göz önüne alındığında, Business Insider'a yaptığı yatırım şirket için maddi katkının ötesinde vizyonel olarak da etkili olacaktır.

jeff-bezos-luks-giyimBI'ın CEO'su ve Şef Editörü Henry Bodget'in açıklamasında Amazon yatırımından oldukça mutlu olduğu anlaşılıyor. BI'ın hedeflerinden de bahseden Bodget, BI'ı gezegendeki en büyük ve en iyi dijital yayın haline getirmeyi amaçladıklarını söylüyor.

2012'nin BI için iyi bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. TechCrunch'ın AOL tarafından, ReadWriteWeb'in ise SAY Media tarafından satın alınmaları Amerikan piyasasında dijital medya alanına olan ilgiyi gösteriyor.

Amazon'un bir taraftan e-ticaret alanında diğer taraftan teknoloji cephesinde Apple ile olan mücadelesi nasıl sonuçlanacak bilemiyoruz. Dijital yayınların giderek daha fazla insanların hayatında yer edindiği, fiziksel yayınların yerini dijitale aktardığı bu dönemde, şirketini giderek dijitalleştiren Amazon CEO'sunun yaptığı bu yatırım oldukça anlamlı görünüyor.

Tabii ki bu yatırım aynı zamanda Amazon haberlerine BI'da ne kadar tarafsız yer verileceği gibi etik soruları da beraberinde getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.