EBİ'nin yeni kitap fırsat sitesi Hesapkitap.com açıldı

EBİ'nin yeni kitap fırsat sitesi Hesapkitap.com açıldı

Mart ayı başında duyurduğumuz EBİ'nin yeni girişimi Hesapkitap.com bugün açıldı. Kitap kategorisinde yer alan bir fırsat sitesi olan Hesapkitap.com'da, ‘coffee table‘ olarak bilinen özel seri veya setler bulunuyor.

Sitede bulunan kitaplar, özel seriler olduğu için fiyatları yüksek olan kategoride bulunuyor. Raf fiyatları 40 TL ile 500 TL arasında bulunan kitaplar yüzde 70'lere varan indirimlerle satışa çıkacak.

Fırsat sitesi modeline uygun olarak Hesapkitap.com'da her gün bir yeni kitap satışa çıkacak. Satışa çıkan kitaplar ise bir hafta indirimli olarak kullanıcılara sunuluyor.

Site kısmen de olsa üyelik modeliyle çalışıyor. Üye olmayan kullanıcılar indirimde olan sadece bir kitabı görüntüleyebiliyor ancak satın alma yapamıyorlar. E-posta veya Facebook hesaplarıyla Hesapkitap.com'a girebilen kullanıcılar, şu anda 7 kitap ile karşılanıyor.

hesapkitap-sayfa-goruntusu

Hedef günlük 2 bin kitap satışı

Konuyla ilgili açıklama yapan İdefix Genel Müdürü Mehmet İnhan, özel serilerin ve setlerin normal kitaplara oranla daha az alıcı bulduğunu belirterek, okuyucuların hesapkitap.com’daki indirimli fiyatlarla bu özel ürünlere daha kolay ulaşabileceğini söylüyor. İnhan sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Hesapkitap.com ilk olma özelliği taşıdığı için kitap kategorisine bir dinamizm getirecek. Fiyatları 40 ile 500 TL arasında değişen kitapların satışa sunulacağı platformda, fiyatlara bağlı olarak, şu an için günlük ortalama 2 bin adetlik bir satış rakamı planlıyoruz.

EBİ bünyesinde şu anda şu anda Prefix, İdefix ve Sabit Fikir adında üç farklı marka bulunuyor. İdefix, son kullanıcılara online kitap satışı gerçekleştirirken, Prefix kitap satışı gerçekleştiren mağaza sahiplerine kitap tedarik ediyor. Sabit Fikir ise şirketin ayılık yayınladığı bir dergi.

Daha önce paylaştığımız haberlerde verdiğimiz bilgilere göre EBİ'nin şu anda satışı konuşuluyor. EBİ'yi satın almak isteyen şirketlerin arasındaysa Doğan Holding bulunuyor.

Online kitap satışı konusunda Türkiye'de önde gelen şirketlerin biri olan EBİ, farklı iş modelleriyle sektördeki iddiasını artırmaya devam ediyor. Şirketin özel seri ve set kitaplar alanında Hesapkitap.com gibi adım atması Türkiye'deki kitap sektörü açısından önemli bir adım.

EBİ ofisine konuk olduğumuz Webrazzi TV Girişim ofisleri programını buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.