Bavul.com'da her 3 satın almadan biri mobilden [İnfografik]

Bavul.com'da her 3 satın almadan biri mobilden [İnfografik]

70 milyonluk ülkemizde seyahat sektörünün derinliği malum. Uçak bileti satın almaları da özellikle internet tarafındaki hareketlilikle beraber en önemli kategorilerinden biri. Turkcell'in bir iştiraki olan Bavul.com'un paylaştığı verilerle bu kategorinin kullanıcı profiline biraz ışık tutabiliyoruz.

Satın almaların yüzde 34'ü mobilden

Bavul.com'un paylaştığı verilere göre yapılan her 3 satın almadan biri (yüzde 34) mobilde gerçekleşiyor. Turkcell'in bu noktada bir etkisi olabileceğini kabul etsek de uçak bileti satın almasında mobil eğilimin yüksek olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Kullanıcı demografisine baktığımızda; kullanıcıların yüzde 60'ı erkek, yüzde 40'ı kadın ve ortalama yaş 26. En çok bilet satın alınan gün Salı günü iken Pazar günü en az bilet satın alınan gün olarak görünüyor.

Satın almalar gün boyu devam ediyor

Gün içinde 8:00 gibi başlayan satın almalar 10:00 itibariyle açılıyor ve akşam 22:00'ye kadar devam ediyor. Bu da özellikle Salı günleri 10:00-22:00 arasında yapılacak reklamları satın almaya dönüşme oranının yüksek olduğunu gösteriyor.

Bavul.com verilerine göre "erkenciler" ve "son dakikacılar" olarak ayrılan iki grup var. İlk grup (yüzde 53) bilet satın alımını yolculuğuna 1 hafta veya daha fazla süre kala yaparken ikinci grup (yüzde 47) yolculuk tarihine bir haftadan daha az süre kala biletini alıyor.

Şimdiye kadar Bavul.com mobil uygulamalarının indirilme sayısı 600 bini geçmiş. iOS tarafında yüzde 61, Android tarafında ise yüzde 26'lık bir oran var. Java uygulaması ise yüzde 13'te kalmış.

bavul_infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.