Google, Shopping Express ile hızlı teslimat aboneliğini açıyor

Google, Shopping Express ile hızlı teslimat aboneliğini açıyor

Google Shopping ExpressBu ay başında Google'ın Amazon ve ebay gibi hızlı teslimat aboneliğine adım atacağını paylaşmıştık ve ay bitmeden Google bu hizmeti için ilk müşterilerini içeri almaya başladı.

Google Shopping Express olarak adlandırılan yeni hizmet, şimdilik sadece San Francisco'daki belli sayıdaki müşteriyi kabul edecek. Sistemin sınırsız sayıda aynı gün teslimat yapmak iddiasıyla yola çıktığını düşünürsek bu durum pek de şaşırtıcı değil. Başvuru formunda yer alan sorular da Google'ın 6 ay boyunca hizmet sunacağı kişileri iyice tanımasını sağlıyor.

Kullanıcılarının alışveriş alışkanlıklarını ve hangi mobil cihazı kullandığını merak eden Google, şimdilik 9 perakende mağazası ile anlaştığını gösteriyor. Başka bir formda ise yeni perakende mağazalarının başvurularını bekliyor.

Google Shopping Express delivery

Google'ın tüm çevrimiçi alışveriş deneyimlerini göz önüne alarak attığı bu adımın ne kadar büyüyeceğini kestirmek zor. Ancak Amazon Prime tarafında işlerin gayet yolunda gittiğini kısa süre önce öğrenmiştik. Abonelik bedelinin yüzde 98'inin kâr olarak kayıtlara geçmesi bunun en büyük göstergesiydi.

Zamanla San Francisco'daki teslimat trafiğinin hayatı nasıl etkileyeceğini bilmiyorum ama ABD'deki bisikletli kurye istihdamının perakende tarafında büyüyeceğini düşünebiliriz. Bu konuda son dönemde yayına giren Premium Rush (Acil Teslimat) filmini izlemenizi tavsiye ederim. :)

Türkiye'de ise böyle bir hizmeti kimin başlatacağı ayrı bir merak konusu...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.