Geliştirdiği yeni arama özellikleriyle Linkedin, insan kaynağına ulaşmak için daha önemli bir hale geliyor

Geliştirdiği yeni arama özellikleriyle Linkedin, insan kaynağına ulaşmak için daha önemli bir hale geliyor

Dünyanın en büyük profesyonel iş ağı olan Linkedin, son zamanlarda ufak tasarımsal dokunuşlarla birlikte yeni bir görünüm elde etmeyi başardı.

Bildiğiniz gibi 200 milyon üye barajını aşan Linkedin için Türkiye pazarı da bir hayli önemli ve ülkemiz Linkedin'de en hızlı büyüyen pazarlardan biri konumunda.

'İçerisi kalabalık' olduğunda arama özelliği de kaçınılmaz derecede önemli bir hal alıyor. Kullanıcılara aradıklarını sunmak, özellikle bir profesyonel iş ağı için çok önemli. Çünkü Linkedin iş arayanların, sektörden ulaşmak istediğiniz kişilere ulaşmanızı sağlayan, insan kaynakları firmalarına da aradıkları nitelikte kullanıcıları bulma konusunda destek sağlayan oldukça önemli bir kaynak.

Arama tecrübesinin geliştirilmesi, kullanıcıları sitede tutmaya yönelik önemli bir etken. Linkedin duyurduğu yeniliklerle amacı da tam olarak bu. Kullanıcıların arama deneyimini geliştirerek onları Linkedin'e daha yakın tutabilmek.

Geçtiğimiz yıl Linkedin'de 5.7 milyar arama yapıldı

Linkedin'in paylaştığı verilere göre, geçtiğimiz yıl profesyonel odaklı tam 5.7 milyar arama sorgusu yapılmış. 200 milyonu aşkın üyesi olan Linkedin'de kullanıcı başına arama sayısını düşündüğümüzde ciddi rakamlar karşımıza çıkıyor. Linkedin de bu konu üzerinde çalışmış ve artık bizi daha akıllı bir iç arama motoru ile karşılayacak.

Linkedin detaylarını hemen aşağıda paylaştığımız sunumda görebileceğiniz yeni akıllı arama düzeni, Graph Search ile de bazı benzerlikler gösteriyor. Mesela diyelim ki "Ürün Müdürü" pozisyonu yazdığınızda, bu arama sorugusunda bu title'a sahip kişileri aratmanız ve bulmanız mümkün oluyor. Yine aynı şekilde isim aramalarında da, otomatik tamamlama gibi arama deneyimini daha güzel hale getiren detaylar unutulmamış.

Kısa bir süre önce tasarımını makyajlayan Linkedin, bu yeni arama özelliği ile birlikte daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte detaylı arama sorugusu ve istediğiniz arama kelimelerine atayabileceğiniz kayıtlı arama sorguları ile birlikte, Google Alert'tekiler gibi arama sonuçlarından örneğin haftalık olarak haberdar olabileceksiniz.

Bugün açılan yeni arama özellikleri öncelikli olarak Linkedin'ini İngilizce kullananlara gelecek. İlerleyen haftalarda da Linkedin farklı dillerde kullanan diğer dünya ülkelerindeki kullanıcılar için Linkedin güncellenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.