Facebook Hacker Cup'ta bu senenin de kazananı Petr Mitrichev

Facebook Hacker Cup'ta bu senenin de kazananı Petr Mitrichev

Geçtiğimiz hafta sonu Facebook'un Menlo Park Merkez Ofisi'nde, sizler için daha önce haberleştirdiğimiz gibi Hacker Cup 2013 isimli programlama yarışması (hackathon) düzenlendi.

2011 yılında ilk kez organize edilen Hacker Cup'ın galibi olan Petr Mitrichev, bir sene arayla aynı başarıyı tekrarlayarak 10 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Böylelikle Petr, Hacker Cup'ın kısa tarihinde yarışmayı iki kez kazanan ilk isim olmayı başardı. Rus Petr Mitrichev'in ardından dereceye giren isimler ise Polonya'dan Jakub Pachocki ve Marcin Smulewicz olarak sıralandı.

Bu sene Hacker Cup için 126 ülkeden 10 binin üzerinde yazılımcı başvuruda bulunurken; internet üzerinde gerçekleştirilen etaplar sonucu 26 yazılımcı Facebook'un merkez ofisinde düzenlenen finale katılmaya hak kazandı. Finalde temsil edilen ülkeler ise şunlar oldu: Avustralya, Belarus, Çin, Fransa, Almanya, Japonya, Polonya, Rusya, İsviçre ve Ukrayna.

facebook-hacker-cup-2013

Yarışmanın galibi olan 1985 doğumlu Petr Mitrichev'in geçmişine kısa bir süre göz attığınızda daha önce Google ve Yandex'in düzenlediği çeşitli yarışmalarda da ödüller aldığını görebilirsiniz. Bakalım Petr ileriki yıllarda programlama yarışmalarındaki kariyerine nasıl devam edecek? :)

Diğer yandan her ne kadar Facebook Hacker Cup'ı ilk kez 2011'de düzenlemiş olsa da Hacker Cup ve benzeri yarışmalar yazılım dünyasında aslında çok sık karşılaşabileceğiniz bir format. Ve rahatlıkla söyleyebiliriz ki son yıllarda ülkemizde de örneklerine rastladığımız programlama yarışmalarını, önümüzdeki dönemlerde de sıkça görmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.