Apple’ın 20 milyon dolarlık satın alması ile harita rekabeti kapalı alanlara girdi

Apple’ın 20 milyon dolarlık satın alması ile harita rekabeti kapalı alanlara girdi

Haritalar konusunda şu sıralarda Google ve Apple arasında çok ciddi bir çekişme yaşanıyor. Apple’ın iOS 6 ile yaşadığı ve Tim Cook’un bizzat kullanıcılardan özür dilemesine neden olan harita krizi bu alanda zaten daha önde görünen Google’ın elini daha da güçlendirmişti. Bu olayın üzerinden aylar geçti ve bu süreçte Apple haritalar konusunda önemli adımlar attı fakat bu alanda henüz yapılacak çok şey var.

Google bundan kısa bir süre önce Street View’ü Google Business Photos ile iç mekanlara taşıyarak haritalar konseptini genişletmişti (tanıtım videosunu şuradan izleyebilirisiniz). Apple bu aladaki artan rekabette seçeneklerini güçlendirmek için kapalı alanlar için GPS servisi sunan WiFiSlam’ı 20 milyon dolara satın aldı.

Açık alanlarda bile GPS konusunda başarılı olmak kolay değilken, söz konusu kapalı mekanların içi olduğunda iş daha da zorlaşıyor. Zaman içerisinde bu konuda çok farklı denemeler yapıldı ama bu denemelerin büyük kısmında başarı oranı kabul edilebilir sınırların altında kaldı.

WiFiSlam ise bu konuda benzerlerine göre daha başarılı görünen bir girişim. 2 yıl önce kurulmuş olan WiFiSlam, kapalı mekanlarda bulunan WiFi ağlarını kullanarak ve en fazla 2,5 metrelik bir sapma ile kullanıcıların konumlarını tespit edebiliyor.

WiFiSlam’ın hedefi “kullanıcıların fiziksel olarak yakınında bulunan diğer kişiler ile etkileşimlerini artırmayı sağlamak”. Apple’ın WiFiSlam’ı satın alma nedeni ve planları resmi olarak açıklanmış değil fakat yapısı gereği Apple’ın halen sıkıntılarını tam olarak giderememiş olduğu haritalar konusunda büyük faydalar sağlayabilir gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.