Bir milyon üyeyi geçen MessageMe, 1.9 milyon dolar yatırım aldı

Bir milyon üyeyi geçen MessageMe, 1.9 milyon dolar yatırım aldı

Sadece birkaç hafta önce, 7 Mart tarihinde hayatımıza giren yeni mesajlaşma uygulaması MessageMe, büyümesini çığ gibi sürdürmeye devam ediyor. MessageMe'de mesajlaşma, video ve fotoğraf paylaşımının yanı sıra, ses kaydı ve konum bildirme gibi özellikler de bulunuyor.

iOS ve Android versiyonları bulunan San Francisco merkezli bir girişim olan MessageMe, hızla artan kullanıcı sayısı, Silikon Vadisi'nin önemli yatırımcı şirketlerinden aldığı yatırım ve özellikle de WhatsApp'in paralı olacağı söylentileri sonrasında dikkatleri bir hayli üzerine çıkmış durumda.

Çok kısa bir süre içerisinde 1 milyon üyeyi aştıklarını yazdıkları blog yazısı ile duyuran MessageMe ekibi, aynı blog yazısında tohum yatırımcılarından da bahsetti.

MessageMe'nin şu ana dek topladığı 1.9 milyon dolarlık fon bulunuyor. MessageMe'nin yatırımcıları arasında ise  True Ventures, First Round Capital, Google Ventures, SVAngel, Resolut.vc, Andreessen Horowitz, Greylock Partners ve Social+Capital Partnership yer alıyor. Bununla birlikte MessageMe'ye melek yatırımcı olarak fon sağlayan, Airbnb CEO'su Brian Pokorny, Hiten Shah, Eric Wu ve TinyCo CEO'su Suleman Ali gibi isimler de yer alıyor.

MessageMe uygulaması şu anda tüm dünyada anlık olarak saniyede 500'den fazla bildirim gönderiyor. Mesajlaşma servisleri arasında şu anda WhatsApp, çoğu Avrupa ülkesini domine etmiş durumda. Facebook Messenger uygulaması da aynı şekilde yoğun biçimde Amerika'da ve Avrupa'da kullanılıyor. Bununla birlikte, Uzak Doğu piyasasına baktığımızda Japonya'da Line ve Güney Kore'de Kakao gibi mesajlaşma servisleri de rakip konumunda.

Bakalım MessageMe, ulaştığı kullanıcı sayısıyla birlikte kullanım yoğunluğu açısından rakiplerini ne derecede zorlayacak ve bize isminden daha da sıkça bahsettirmeyi başarabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.