Instagram 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Instagram 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

2010 yılında kurulan Instagram, hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz Nisan ayında o zamanki şartlara göre 1 milyar dolar değerinde bir anlaşma ile Facebook tarafından satın alınmıştı. Fakat bu satın almanın ardından Instagram’ın kullanıcı sayısının azalmaya başladığına dair ilk söylentiler de ortaya çıkmaya başladı.

Üzerine kullanıcı sözleşmesi krizi de eklendiğinde Instagram’ın bırakan yeni kullanıcı kazanmayı, var olan kullanıcılarının önemli bir kısmını kaybettiği söylenmeye başlandı. Fakat Instagram yayınladığı resmi rakamlar ile tüm bu söylentileri yalanladı.

Bu rakamlara göre Instagram’ın aktif kulanıcı sayısı 100 milyona ulaştı. Üstelik son bir ay içerisinde yüzde 11’lik bir artış ile…

Görünen o ki, ne Facebook satın alması, ne de Instagram’ın kullanıcı sözleşmesi son dönemlerin en popüler fotoğraf paylaşım uygulamasının hızlı büyümesine bir engel oluşturmamış. Hatta kurulduktan yaklaşık 2 yıl sonrasında, yani Nisan 2012’de toplam kullanıcı sayısı 30 milyon civarında olan Instagram bundan sonraki yaklaşık 10 ay içerisinde 70 milyon kullanıcı kazanmaya başarmış.

Fakat Nisan 2012’den sonraki bu artış tesadüf değil. Hatırlayacağınız gibi bu tarih Instagram’ın Android uygulamasını devreye aldığı zamana denk düşüyor. Her ne kadar pek çok açıdan iOS cihazlar uygulama geliştiricilerin öncelikli tercihi olsa da, Android’in geniş kullanıcı kitlesi özellikle ücretsiz uygulamalar için göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir etmen.

Kurulduğundan bu yana geçen 28 ayda 100 milyon kullanıcıya ulaşan, son bir yıl içeresinde yaklaşık yüzde 300, son bir aylık süreçte ise yüzde 11 büyüme gösteren Instagram için özetle işlerin şu sıralar iyiye gittiğini söyleyebiliriz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.