Talkbits uygulaması için Türkçe kanallar devrede

Talkbits uygulaması için Türkçe kanallar devrede

Geçen ay sizlere aktarmış olduğumuz konum bazlı sesli mesajlaşma girişimi talkbits, geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta yayınlanmasının ardından, bugün de Türkiye için güncellendi. Böylelikle bir Rus girişimi olan talkbits'in açıldığı üçüncü ülke  Türkçe kanalların eklenmesiyle birlikte Türkiye oldu.

talkbits aynı zamanda konum bazlı bir uygulama, eklediğiniz arkadaşlarınızı ya da o anda çevrenizde bulunan üyelere özel olarak sesli mesajlar gönderebiliyorsunuz. Talkbits aslında bir walkie-talkie uygulaması ve sesli olarak mesajlaşmanızı sağlıyor. Bunu yaparken de kanalları kullanıyorsunuz. Mesela uygulamayı şu anda yüklediğimde Webrazzi ofisinin üzerinde bulunduğu Bağdat Caddesi kanalındaki sesli mesajlaşmaları dinleyebiliyor, anlık olarak sesli mesajlar atabiliyorum.

talkbits'e Türkiye'den yoğun ilgi

Eminim bizim geçtiğim ay yazdığımız yazının da etkisi vardır ancak 2013'ün başından beri beta olarak yayında olan talkbits'e Türkiye'den büyük ilgi gösterilmiş. Verilen rakamlara göre toplam beta üyelerinin yüzde 30'unu Türkler oluşturmuş. Yine bu üyelerin istekleri doğrultusunda da Taksim, Sultanahmet, Ortaköy, Bağdat Cad., Levent, havalimanları gibi kanalların yanı sıra, Eskişehir, İzmir ve Ankara için kanallar da açılmış. Bununla birlikte ilgi alanlarına yönelik kanallar da mevcut, mesela trafik kanalıyla trafik durumu hakkında sesli mesajlaşmaya katılabilirken, yeme-içme kanalları aracılığıyla "ne yesem?" sorusuna yanıt arayabiliyorsunuz. Bu arada açılması istediğiniz kanal taleplerinizi bildirebildiğinizi de sözlerimize ekleyelim.

talkbits çok yeni ve taze bir uygulama olmasına rağmen, bir de ödül aldı. The Next Web'in halk oylamasıyla seçtiği Startup Awards'ın Rusya kategorisinde "en iyi mobil uygulama" ödülüne layık görüldü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.