Tekneler için Airbnb: Boatbound ve modelin Türkiye'ye uygunluğu

Tekneler için Airbnb: Boatbound ve modelin Türkiye'ye uygunluğu

Geçtiğimiz aylarda Airbnb'nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu İletişim Direktörü Christopher Lukezic'i Webrazzi ofisinde ağırlamış ve kendisinden Airbnb'nin Türkiye stratejilerini dinlemiştik. 2008 yılında kurulan Airbnb, kuşkusuz son yılların en gözde internet girişimlerinden biri konumunda. Milyarlarca dolarlık değerlemeye sahip olan şirket, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Bugünkü yazımızda ise sizlere Boatbound.co'dan bahsedeceğiz. Boatbound oldukça basit, ve Airbnb'ye de benzer bir iş modeline sahip. Tekne sahipleri ile tekne kiralamak isteyenleri buluşturan bir platform olmak isteyen Boatbound, şu an yalnızca davetiye talebi kabul ediyor.

En azından yayına girdikten sonra ilk etapta sadece ABD içinde hizmet verecek olan şirket, kiralanan teknelerin sigorta ve 7/24 ulaşılabilen müşteri hizmetleri gibi özellikleri de bulunduracağını söylüyor. Tekne sahiplerine de yine sigorta yolu ile güvence sunan Boatbound, aynı Airbnb'nin yaptığı gibi yalnızca aradaki platformu ortaya koyacak.

Boatbound-ss-1

Baktığınızda tekne sahiplerinin önemli bir kısmının teknelerini bir yılda 30 günden daha kısa bir süre için kullandıklarını söyleyebiliriz. Dolayısıyla Boatbound tekne sahipleri için araçlarının bakım ve konaklama gibi masraflarını karşılayabilecekleri bir gelir kapısı olabilir.

Boatbound'un AngelList profilinden görebileceğiniz üzere şirketin şimdiden 17 tane yatırımcısı bulunuyor. Ki isimler arasında siz Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Dave McClure de var. Ayrıca Boatbound'un Airbnb'nin ilk çalışanı olan Nick Grandy'yi de ekibe kattığını paylaşalım. Boatbound'un planı 2013 içerisinde yayın hayatına başlamak.

Boatbound-ss-2

Tabii konunun bir diğer boyutu da Boatbound gibi bir modelin Türkiye'ye uyarlanıp uyarlanamayacağı :) 2007 yılına geri dönecek olursak Türkiye'de 23 adet marina ve bu marinaların da 10903 kadar -toplam tekne bağlama ve konaklama kapasitesi ise 18.000- bağlama kapasitesi olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin rakamlar haricinde önemli bir turizm potansiyeli ve çok sayıda yazlık sahil barındırdığını da sanırım eklemeye gerek yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.