Hepsiburada Genel Müdürü İlker Baydar: "Hepsiburada'nın 2012 cirosu 300 milyon dolar"

Webrazzi E-Ticaret'13 Konferansı'nda Hepsiburada'yı şirketin Ticari Genel Müdürü İlker Baydar temsil etti.
Hepsiburada Genel Müdürü İlker Baydar:

ilker-baydarWebrazzi E-Ticaret'13 Konferansı'nda Hepsiburada'yı şirketin Ticari Genel Müdürü İlker Baydar temsil etti. Webrazzi kurucusu Arda Kutsal ile karşılıklı sohbet şeklinde geçen oturumun başlığı ise E-Ticaret, İnovasyon, Fırsatlar ve Zorluklar oldu.

Oturum sırasında önemli bilgiler paylaşan İlker Baydar'ın sunumunu sizler için yazının sonunda paylaşıyoruz. E-ticaret sektörünün en büyük oyuncusu diyebileceğimiz Hepsiburada'nın paylaştığı bu verilerin sektör adına oldukça yararlı olabileceğini düşünüyoruz. Şimdi İlker Bey'in sunumundan notlara geçelim, ama siz sunuma göz atmayı unutmayın. :)

Öncelikle rakamlardan başlayalım. İlker Baydar'ın paylaştığı istatistiklere göre Hepsiburada'nın şu an 4.3 milyon adet üyesi bulunuyor. 2005 yılından itibaren alışveriş yapan üyelerin oranı ise yüzde 70. Geçtiğimiz ay (Ocak 2013) depolarından tam 900.000 adet ürünün sevkiyatını gerçekleştiren Hepsiburada, geçen yılın Ocak ayına göre ciro olarak yüzde 42'lik bir büyümeye imza atmış. Bunların haricinde Hepsiburada'nın sayıları 3000'e yaklaşan tedarikçilerinden sağladığı tam 350.000 farklı ürün bulunuyor.

2012 yılına geri döndüğümüzde Hepsiburada üzerinden tam 1.2 milyon tekil ziyaretçinin alışveriş yaptığını görüyoruz. Yine 2012 yılında gerçekleşen önemli gelişmelerden biri olarak elektronik dışındaki kategorilerin önemli bir mesafe kat etmesini gösterebiliriz. Yani Hepsiburada, 2012 yılı içinde uzun zamandır üzerinde çalıştığı elektronik içi ve dışı ürünlerde bir denge sağlamayı başarmış.

İlker Baydaş Webrazzi'nin bundan önceki konferanslarında da vurgu yaptığı gibi bugünkü oturumda da müşteri deneyimine verdikleri önemi anlattı. Şu an Hepsiburada'da 350.000 kadar üye tüm bilgilerini sisteme tanımlamış durumda böylelikle 15-20 saniye gibi sürelerde, tek bir tık'la alışveriş tamamlanabiliyor. Baydaş, mobilde de 2013 yılında buna benzer bir yapıyı aktif edeceklerini de ekledi.

Bir diğer önemli konu da Hepsiburada'nın abonelik modeliyle alakalıydı. Yakın gelecekte Hepsiburada'nın bebek bezi özelinde -ve mama benzeri ürünlerde- abonelik konusuna da başlayacağı; böylelikle hem kullanıcılarının zaten uzun vadede sürekli satın alacakları bir ürünü düzenli olarak edinecekleri hem de çeşitli indirimlerden yararlanacaklarını söyleyebiliriz. Ayda 10.000 adet bebek bezi satan Hepsiburada, bebek bezi ve benzeri ürünlerin 24 saat içinde kargoya verilmesine özellikle dikkat ediyormuş.

İlker Baydar'ın paylaştığı önemli bir gelişme de Serdar Yaman ile ilgiliydi. Pabbuc.com'un kapanmasından sonra kurucusu Serdar Yaman 7 yıllık deneyimi ile Hepsiburada'ya katılmış ve şirketin ayakkabı tarafından sorumlu olmuş. Geçen sene 125.000 ayakkabı satan Hepsiburada'nın 2013 hedefi ise 450.000 çift.

Son olarak Baydar'ın bir diğer önemli cümlesi de Hepsiburada'nın 2013 sonrasında sizler için daha önce ziyaret ettiğimiz 10 bin metrekarelik deposunu yenilemek zorunda kalacağıydı. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.