Dailymotion yeni premium servisini ilk Türkiye'de deneyecek: Dailymotion+

Dailymotion yeni premium servisini ilk Türkiye'de deneyecek: Dailymotion+

Fransa merkezli video sitesi Dailymotion, Mart 2005’te Paris’te bir apartman dairesinde kuruldu. Günümüzde aylık 116 milyon tekil ziyaretçisi ile dünyanın en büyük ikinci video paylaşım platformu haline gelen Dailymotion’ın yüzde 49’luk hissesi, hatırlarsanız Ocak 2011’de Fransız telekomünikasyon devi Orange tarafından satın alınmıştı.

Özellikle YouTube’un Türkiye’de yasal olarak bazı sıkıntılar yaşadığı dönemde önemli bir kitleye ulaşan Dailymotion, dün sizlere sunduğumuz Aylık ortalama 239 video izlenen Türkiye online video pazarındaki ilk 10 site başlıklı yazıdan da hatırlayacağınız üzere Türkiye online video pazarında dördüncü sırada yer alıyor.

Bugün sizlerle paylaşacağımız haber ise gerek Türkiye pazarı gerekse Dailymotion için oldukça önemli: Dailymotion+ adını verdiği yeni servisini duyuran şirket, önümüzdeki aylarda bu yeni ürünü ilk kez Türkiye’de kullanıma açacak.

Dailymotion+ içerisinde çok sayıda yerli ve yabancı film, televizyon dizisi ve programı barındıracak. Bünyesinde reklam yayınlanmayacak olan bu platforma tarayıcılarınızdan, akıllı telefonlarınızdan, tabletlerinizden ve akıllı TV’lerinizden ulaşabileceksiniz. Platformun aylık bir ücretlendirme ile kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Konuyla ilgili olarak Dailymotion’da Global İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Martin Rogard şunları söyledi: “Dailymotion, parlak bir geleceğe doğru yepyeni bir adım atıyor. Bu yeni hizmeti online video sektöründeki potansiyelini yüksek gördüğümüz ve Dailymotion kullanıcı kitlesinin en yoğun olduğu ülkelerden biri olan Türkiye’de test etmek istedik.” Dailymotion'ın premium servisi için Türkiye'de iş ortağı ise MCD Video.

Doğuş Yayın Grubu’nun Tvyo ve Doğan TV Holding’in netd projelerinin ardından benzer bir alanda hizmet verecek olan Dailymotion+ hakkında konuşmak için henüz çok erken. İçeriğin boyutu ve fiyatlandırma Dailymotion+’ın Türkiye pazarındaki konumlanmasında oldukça etkili olacaktır. Yalnız konuya farklı bir açıdan bakacak olursak Dailymotion’ın video yayıncılığı konusundaki tecrübesi, muhakkak fark yaratacaktır. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere iletiyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.