Online eğitim platformu Lynda.com, Video2Brain'i satın aldı

Online eğitim platformu Lynda.com, Video2Brain'i satın aldı

Bu yılın başlarında tam 103 milyon dolar değerindeki ilk yatırımını alan Lynda.com, uluslararası büyümenin ilk adımını atmak için Video2Brain'i satın aldığını duyurdu. Bu aynı zamanda Lynda.com'un aldığı yatırım sonrası yaptığı ilk satın alma.

Avusturya'nın Graz kentinde merkezi bulunan Video2Brain, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İngilizce gibi farklı dillerde online kurs hizmeti veriyor.

Satın alma ile ilgili açıklama yapan Lynda.com CEO'su ve Başkanı Eric Robison, satın almanın geleceğe yönelik bir hamle olduğunu belirtti. Yani Lynda.com, bu satın alma ile birlikte çoklu dil destekleyen bir eğitim platformu olmanın ilk adımını atmış oldu. Görünüşe bakılırsa Lynda büyüyen pazarlardaki talebin farkında ve bu fırsatı değerlendirmeyi istiyor.

Lynda.com ekibinde şu anda 60'tan fazla kişi çalışıyor. Lynda.com'un satın aldığı video2brain ise, video kurs geçmişi sağlam ve güçlü bir firma. Video2Brain'de toplamda 1700'den fazla video kurs bulunuyor. Video2Brain'e abone olan tam 400.000 üye var ve bu üyeliklerin tamamı da paralı üyelik. Hal böyle olunca, Video2Brain'in de kendi içinde oldukça kârlı durumda.

You Can Learn It

1995 yılında bir karı koca tarafında kurulan Lynda.com, şu anda bünyesinde 250 uzman tarafından hazırlanan 87.000 video eğitim içeriği bulunduruyor. Satın alınan girişim Video2Brain ise 2002 doğumlu ve en önemli özelliği de farklı dilleri içinde bulundura bir yapıda olması.

Lynda.com, aldığı yatırım sonrası rotayı yurtdışına çevrimiçi olması, uluslararası büyüme açısından hızlı hareket edeceklerinin bir göstergesi. Türkiye'de de online video eğitim içeriği alanında ciddi bir boşluk olduğunu düşünüyorum ve belki Lynda.com da gelecekte Türkiye pazarına açılmayı düşünebilir. Ancak öncelikli olarak satın almanın yapıldığı Video2Brain'in desteklediği İspanyolca, Fransızca ve Almanca gibi dillere verileceği aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.