Microsoft'un 38 yıllık teknolojik tarihine yakından bakış [infografik]

Microsoft'un 38 yıllık teknolojik tarihine yakından bakış [infografik]

Son dönemlerde tahtını -borsa değeri olarak- başka teknoloji şirketlerine kaptırmış olsa da Microsoft hala günümüzün en önemli teknoloji devlerinden birisi olma özelliğini koruyor.

Son yıllarda özellikle Nokia iş birliği ile dikkat çeken Windows Phone, bulut bilişim çözümü Windows Azure, yeni nesil tablet Surface ve tabii ki 2012 yılında piyasaya sunulan işletim sistemi Windows 8 gibi çok sayıda yeni ürün ve teknolojiye bel bağlayan şirketin; bu kararlardan sonra nasıl geri dönüşler alacağını zamanla göreceğiz.

Biz de bu yazının sonunda sizlerle 1974 yılından başlayarak Microsoft'un teknolojik tarihinde yer alan satır başlarını inceleyen bir infografiği paylaşacağız. Tabii ki tüm bu ürün ve teknolojiler dışında Microsoft'un tarihinde çok sayıda satın alma -son dönemlerde Skype ve Yammer- ve proje -So.cl- de bulunuyor, ama bunlar da başka bir yazının konusu olsun.

Şimdi sizleri Microsoft'un 38 yıllık teknolojik tarihindeki satır başlarına tek tek değinen bu detaylı infografikle baş başa bırakıyoruz. İnfografiğin yüksek çözünürlüklü haline ise şuradan ulaşabilirsiniz.

microsoft-teknolojileri-tarihi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.