Janrain, 33 milyon dolar yatırım aldı

Bildiğiniz gibi genelde web sitelerine üye olmak zor ve zahmetli olabiliyor. Özellikle e-ticaret siteleri için düşündüğümüzde, alışveriş deneyimini daha iyi hale getirmek oldukça önemli bir konu.

İçerik siteleri için de durum farklı değil, onların da ihtiyaçlarından fazla kullanıcı bilgisi istemesi, üye kazanımında aleyhlerine olabiliyor.

Janrain, bir 'social login' (yani sosyal medya hesaplarınızla ilgili siteye giriş yapmanızı veya kaydolmanızı sağlayan) platformu ve yukarıda bahsettiğim üyelik süreçleri üzerinde çalışıyorlar. Janrain'in amacı, üye kayıt işlemlerinin daha hızlı yapılmasını sağlamak.

Millennium Technology Value Partners, Split Rock Partners, Epic Ventures ve Salesforce.com, 33 milyon dolarlık bir yatırımla Janrain'in yeni yatırımcılarından oldu. Portland merkezli olan firma, daha önce Emergence Capital, RPM Ventures, DFJ Frontier ve Anthem Venture Partners'tan yatırım almıştı. Aldığı son 33 milyon dolarlık yatırımla, aldığı toplam yatırımın tutarını 53 milyon dolara yükselten Janrain, 2013 yılında hızlı büyümeyi hedefliyor.

170 çalışanlı firmanın, yatırımı doğruladığı bilgisi de elimize ulaştı. Janrain, aldığı yatırımı 2013 yılında hızlı büyüme hedeflerini yakalamak adına kullanacak ve bu ciddi yatırım ile birlikte büyümeyi yakalayacaklarına da pek şüphemiz yok. Janrain, yeni pazarlara açılmanın yanı sıra, firma satış gücünü artıracak ekipleri genişletirken, daha fazla mühendis istihdam edeceğinin de sinyallerini verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.