Türkiye'de her 8 internet kullanıcısından biri Farmville 2 oynuyor [İnfografik]

Türkiye'de her 8 internet kullanıcısından biri Farmville 2 oynuyor [İnfografik]

Zynga’yı Zynga yapan oyun Farmville bu özelliğinin yanı sıra bir anlamda sosyal oyunların da bugünkü polülerliğine kavuşmasının en önemli nedeni. Çok ciddi bir başarı yakalamış olması serinin ikinci oyununun yapılmasını neredeyse kaçınılmaz kıldı ve bundan birkaç ay önce 3 boyutlu oyun motoruna sahip Farmville 2 lansmanı yapıldı.

Oyun dünyasında başarılı bir ilk oyunu takip eden serinin ikinci oyunları her zaman risklidir. Beklentilerin yükselmesi, bir yandan yenilikler sunulması zorunluluğu, diğer yandan ise bunların ilk oyuna alışmış oyuncuları rahatsız etmeyecek şekilde sunulması gibi detaylar, pek çok ikinci oyunun başarısız olmasına neden olur.

Yine Zynga’nın beklentilerin altında kalan Cityville 2’si buna güzel bir örnek. Fakat Farmville 2 için durum pek de öyle görünmüyor. Hatta Zynga’nın paylaştığı verilere göre Farmville 2, serinin ilk oyununu aratmayacak gibi görünüyor.

İlk Farmville bundan yaklaşık 3 yıl önce piyasaya çıktığından beri Zynga’nın amiral gemisi olma özelliğini sürdürüyor. Bugün bile Zynga’nın tüm gelirlerinin yaklaşık beşte biri Farmville’den geliyor. Kaba bir hesapla bu Zynga’nın Farmville’den her gün yarım milyon dolar kazandığı anlamına geliyor.

Hafif bir düşüş yaşıyor olsa da Farmville bugün günlük 2 milyon, aylık ise 12 milyona yakın aktif oyuncuya sahip. 3 yıllık ve ikincisi de çıkmış bir oyun için bunlar son derece etkileyici rakamlar. Fakat sonbaharda yayınlanan Farmville 2’nin rakamları bundan çok daha iyi görünüyor.

AppData’nın rakamlarına göre şu anda en popüler 29. uygulama olan Farmville’in devam oyunu Farmville 2 şu anda listede Instagram’ın ardından ikinci sırada. Günlük 7,4 milyon oyuncuya sahip olan Farmville 2’nin aylık aktif oyuncu sayısı ise 42,4 milyon.

Farmville 2 de hafif bir düşüş gösteriyor ama Facebook uygulamalarının hemen hemen tamamı için piyasaya çıktıktan sonra yavaş yavaş bir düşüş gözlenmesinin olağan bir durum olduğunu hatırlatalım.

Her ne kadar diğer oyunların tamamı bu kadar başarılı olamasa da, Farmville serisi Zynga’nın yüzünü güldürmeye devam edecek gibi görünüyor.

Farmville 2 ile ilgili Zynga’nın paylaştığı infografikte Türkiye ile ilgili ilginç detaylar da yer alıyor. İnfografiğe göre Türkiye'de her 8 internet kullanıcısından biri Farmville 2 oynuyor. Türk internet kullanıcı sayısı olarak hangi verinin kabul edildiği ise net değil.  Aynı zamanda bir günde en çok hasat toplama rekoru da, 5.200 hasat ile bir Türk oyuncunun elinde.

Diğer detayları ve rakamları da aşağıdaki infografikte inceleyebilirsiniz...

Farmville 2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.