Google Now ile Android'e mobil biniş kartı özelliği geldi

Google Now ile Android'e mobil biniş kartı özelliği geldi

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 6'ta bulunan Passbook ile mobil biniş kartı özelliğinin geldiğini paylaşmıştık. Google, bu hamle karşısında harekete geçerek, Google Now uygulaması için geliştirdiği mobil biniş kartı özelliğini duyurdu.

Google Now'ın bir özelliği olarak yer alan Google'ın mobil biniş kartı, Gmail ile uyumlu olarak çalışıyor. Kullanıcıların Gmail hesaplarına gönderilen elektronik biniş kartları, otomatik olarak Google Now tarafından çekiliyor. Hatta Google Now, kullanıcıların konum bilgilerini değerlendirerek, havaalanında olan kullanıcıların ekranına mobil biniş kartını getiriyor.

Google Now'ı bilmeyenler için kısaca anlatalım. Google'ın Haziran ayında gerçekleşen I/O etkinliğinde tanıtılan Google Now, Android 4.1 ile duyurulmuştu. Google Now, kullanıcıların bulundukları yere ve ajandasına göre gerçek zamanlı bilgiler sunuyor. Ajandaya kaydedilen bir etkinlik için Google Now, seyahat ayrıntılarını, süresini ve doğru çıkış anını kullanıcılarla paylaşıyor.

United Airlines kullanmaya başladı

Google'ın mobil biniş kartından bir ekran görüntüsü

Google Now'ın mobil biniş kartı özelliği Android 4.1 sürümüyle beraber kullanıma açılmış durumda. İlk uygulama United Airlines ile gerçekleştiriliyor. Şirketten paylaşılan bilgilere göreyse diğer havayolu şirketleriyle görüşmeler sürüyor.

Google mobil biniş kartı konusunda her ne kadar Apple'ın gerisinde kalsa da özellik bakımında bir adım öne geçtiğini görüyoruz. Çünkü Apple'da bulunan Passbook özelliğinin kullanılabilmesi için uygulamaların Passbook entegrasyonunun yapılması gerekiyor. Google Now, Gmail'den yararlanarak otomatik olarak mobil biniş kartlarını alabiliyor tabii ki havayolu şirketinin uygun kare barkod veya qr kod sistemini kullanması gerekiyor. Bu yüzden Google Now'ın kullanım kolaylığı bakımından bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

Şu anda mobil biniş kartı konusunda Türk Hava Yolları, Apple'ın Passbook'u için entegrasyon çalışmalarını tamamladı ve kullanıma açtı. Android işletim sistemli cihazların da bu pazara girmesiyle beraber mobil biniş kart konusunda seyahat şirketler arasındaki rekabetin artacağı görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.