iPhone 5 14 Aralık'ta Türkiye'de!

iPhone 5'in Türkiye'ye geliş tarihi merakla bekleniyordu. Resmi açıklama Apple tarafından yapıldı ve 14 Aralık'ta Türkiye dahil 50 ülkede iPhone 5'in sahneye çıkacağı paylaşıldı.

Apple'ın 3 günde 5 milyon adet satan telefonu iPhone 5, önümüzdeki Cuma günü Güney Kore'de pazara çıkacak ve ardından birçok ülke ile birlikte Türkiye'de de satışa sunulacak. Şu an ABD, Avrupa'nın ve Asya'nın bazı ülkelerinde (toplam 47 ülkede) satışa sunulan iPhone 5, Apple mağazaları ve resmi Apple dağıtıcıları eliyle satışa sunulacak.

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre iPhone 5 14 Aralık'ta Çin, Ermenistan, Kıbrıs, Suudi Arabistan ve İsrail ile birlikte Türkiye'de de satışa sunulacak. 21 Aralıkta ise 20 civarında ülkeye daha iPhone 5 satışı başlayacak.

Bu kadar yaklaşmışken Türkiye fiyatları konusunda yorum yapmayalım (bkz: ABD fiyatları) ama yakın zamanda mobil operatörlerimizin ön sipariş açacağını tahmin ediyoruz. Diğer yandan 14 Aralık'a kadar İstanbul'da resmi bir Apple Mağazası'nın açılıp açılmayacağını da merakla bekliyoruz.

iPhone 5 hakkında hafızanızı tazelemek için de iPhone 5′in tüm özellikleri yazısına ve resmi tanıtım videosuna göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Güncelleme: Turkcell 14 Aralık'ta iPhone 5'i getireceği bilgisini biraz önce resmi sayfasından paylaştı. Ancak fiyat konusunda herhangi bir bilgi verilmemiş.

 Güncelleme: Vodafone twitter üzerinden yaptığı açıklamayla 14 Aralık'ta iPhone 5'i kullanıcılarına sunacağını duyurdu.

Güncelleme: Avea da internet sitesinde benzer bir açıklamaya yer verdi ancak ilgili sayfada tarih konusunda kesin bir açıklama bulunmaması kafaları karıştırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.