iPhone 5 üç günde 5 milyon adet sattı

iPhone 5 tanıtıldığı günden beri haklı haksız birçok eleştiriye hedef oldu. Ancak Cuma günü dokuz ülkede satışa çıkan cihaz, Apple'ın iPhone satışlarında yeni bir rekor kırmasını sağladı.

Apple'dan yapılan açıklamaya göre üç gün önce satışa çıkan cihaz toplamda 5 milyon adet satış rakamını yakalamış bulunuyor. iPhone 5'in şu anda sadece ABD, Avusturalya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur ve İngiltere'de satıldığını hatırlatalım.

Cihaz 28 Eylül Cuma günü 14 ülkede daha satışa çıkacak. Yani gelecek Cuma günü toplamda 22 ülkede daha iPhone 5 satışı gerçekleşecek. Apple'ın sadece ilk üç günde değil, tüm iPhone modelleri arasında yeni bir rekor kırabileceğini söyleyebiliriz.

iPhone 4S'i geçti

Apple cihazlarını rafa koyduğu ilk üç gün için en fazla iPhone 4S satışı gerçekleştirmişti. iPhone 4S geçen sene hemen hemen aynı döneme denk gelen tarihlerde toplamda 4 milyon adet satmıştı. iPhone 5 ise bu rakamın 1 milyon adet üstüne çıkmış oldu.

iPhone deyince hemen rakip olarak akla hemen Samsung Galaxy serisi geliyor. Galaxy serisinin amiral gemisi Galaxy S III, piyasa sürülmesinin üzerinden 2 ay sonra toplamda 10 milyon adet satış rakamına ulaşmıştı. Bu iki ezeli rakibi karşılaştırırsak, iPhone 5'in hemen hemen bir haftada Galaxy S III satış rakamını yakalayabileceğini ifade edebiliriz.

iOS 6 100 milyon cihaza yüklendi

iPhone 5 şu anda sadece dokuz ülkede satılıyor ve 2012 yılı sonuna kadar toplamda 100 ülkede birden satılmaya başlanacak. Kademeli olarak satışa sunulacak ve Apple bu sayede iPhone 5 satışlarındaki artış oranını kaybetmeyeceğini söyleyebiliriz.

Parantez için Apple'ın açıklamada verdiği bir bilgiyi de paylaşmak istiyoruz. Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 6 şu ana kadar 100 milyon cihazda kullanılmaya başlanmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.