Wordpress restoranlara özel bir çıkışla küçük işletmeleri hedefliyor

Wordpress restoranlara özel bir çıkışla küçük işletmeleri hedefliyor

Ücretsiz blog altyapısı Wordpress yeniliklere devam ediyor. Sadeleşen ve yüzünü mobile dönmeye başlayan Wordpress bu kez restoranlara ulaşmayı hedefliyor.

Wordpress, kişisel günlüklerle başlayıp büyük sitelerin altyapısını sağlayacak kadar başarılı bir ürün oldu. Şimdi ise wordpress.com/restaurants adresinde görebileceğiniz gibi restoranlara özel hazırlanan basit bir tema ile bu yolculukta yeni bir boyut açıyor.

Confit adlı ücretsiz ve basit bir temayı yayına hazırlamak normal bir Wordpres blogunu hazırlamaktan farksız. Temayı ne kadar özelleştirirseniz o kadar başarılı bir sonuç ortaya çıkıyor. Dilerseniz Opentable gibi siteler üzerinden rezervasyon aracınızı siteye ekleyebilir ama kendi oluşturacağınız bir form üzerinden de sipariş almak mümkün.

Mobil uyumlu bu temaya Wordpress.com'un sunduğu diğer özellikler (alan adı, ek depolama alanı vs...) de eklenebiliyor. Küçük işletmelerin bu temayı farklı mağazalar için kullanması da elbette mümkün.

WordPress CEO'su Toni Schneider;

Wordpress internetteki tüm sitelerin yüzde 17.4'ünün altyapısını sağlıyor. Joomla yüzde 3, Drupal ise yüzde 2 pay sahibi. Blogger ise muhtemelen yüzde 1-1,5 arasında.

diyor ve halen farklı sitelerin altyapısını oluşturabileceklerine işaret ediyor.

Açıkçası Wordpress'in bu adımlarını başarılı buluyorum. Neden derseniz Facebook, Twitter ve Google Plus artık insanları blog açmaktan alıkoyacak bir deneyim sunuyor ve diğer internet hizmetleri de Wordpress'in pazar payını pekala etkiliyor. Wordpress'in bu tür çıkışlarla bireysel kullanıcıların dışına açılması gerekiyor.

Hemen bir deneme yapmak için wordpress.com/restaurants adresini ziyaret edebilir. Confit temasının özelliklerini şu sayfada inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.