Wordpress sadeleşiyor, yüzünü mobile dönüyor

Wordpress sadeleşiyor, yüzünü mobile dönüyor

Wordpress'in kurucusu Matt Mullenweg PaidContent 2012 konferansında yaptığı konuşmasında Wordpress'in yeni dönüşümü hakkında kısa bilgiler verdi ve blog dünyasının ölmediğini, daha da güçleneceğini söyledi.

Daha önce bahsettiğimiz Wodpress'in sosyal dönüşümü hakkında açıklamalar yapan Mullenweg, Wordpress'in 4. dönüşüm sürecinde olduğunu ve mobile uygun basit bir sürümün hazırlığının yapıldığını söyledi. Mullenweg, radikal sadeleştirmelerin geleceğini ifade etti.

Wordpress'i bir DSLR fotoğraf makinesinin arkaplanı olarak gören Mullenweng'e göre mobile dönük bu arayüz Wordpress'i daha kolay kullanılabilir ve etkili hale getirecek.

Mullenweg, tam olarak nelerin değişeceğini paylaşmadı ama blog dünyasının öldüğü yönündeki iddiaları kabul etmediğini dile getirdi. Sosyal ağların yükselişinin blogları arka planda bırakmadığını söyleyen deneyimli isim;

"Blogculuğun ölmesi demek yaratıcılığın veya kişisel görüş paylaşımının ölmesi demektir."

şeklinde bir benzetme de yaptı. Sosyal ağlardaki paylaşımların da bir nevi bloglamak olduğunu söyleyen Mullenweg, Wordpress'in P2 temasını şirket içi Twitter olarak kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Mullenweg'in konuşmasına Twitter'da ekleme yapan Oliver Reichenstein ise "patlaması muhtemel bir teknoloji balonu" sonrasında blogların değerinin hiç olmadığı kadar yükseleceğini söyledi.

Webrazzi'nin de üzerinde durduğu blog altyapısı olan Wordpress, Mulleweg'in açıklamasına göre şu an dünyadaki her 8 siteden birine hizmet veriyor. Küçük bloglardan NY Times'a kadar farklı ölçekte sitelerin altyapısını oluşturan açık kaynaklı blog yazılımı, Automattic’in ücretli servisleriyle bu yıl 45 milyon dolar kazanmıştı.

Açıkçası Facebook'un kabuğunu kırarak Twitter'da konuşmaya başlayan kitlelere, bu platformun bozulmaya ve yönlendirmeye gayet açık olması sebebiyle blogların gücünü çok fazla etkilemeyecek. Kişisel görüş paylaşımı değerli olsa da, bu eylemi tetikleyecek içerik halen haber kaynaklarında ve bloglardan çıkıyor. Wordpress de bu anlamda en güçlü platform olarak bu gücü doğru şekilde kullanıyor. Blog dünyasının talepleri doğrultusunda da bu güce sahip olmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.