Mozilla web geliştiriciler için Webmaker programını başlattı

Mozilla web geliştiriciler için Webmaker programını başlattı

Firefox'un yaratıcısı Mozilla, Londra'da düzenlediği Festival'de web geliştiriciler için yeni bir program başlattı. Webmaker isimli programda geliştiriciler, site üzerinden bir proje seçiyor ve tamamladıkları takdirde projenin rozetini (badge) kazanıyorlar.

Web geliştiriciler için hem öğretici hem de eğlenceli bir yapısı olan Webmaker'da listelenen projelerde web sayfası geliştirmekten, Gif animasyon oluşturmak veya temel programlama soruları gibi farklı seçenekler bulunuyor. Mozilla'nın Persona profilinizde biriken rozetler sonrasında birşey kazandırmıyor ancak online eğitimde oyunlaştırmanın doğru bir yöntem olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Kazanacağınız rozetlerin bir kısmına buradan ulaşabilirsiniz.

Clean Coder, Optimizer, Editor, Image Maker, Div Master gibi farklı rozetlerin kazanılabildiği programa katılmak ücretsiz. Mozilla tarafından düzenlenen programda kullanılan rozetler (badged) yine Mozilla tarafından desteklenen Open Badges projesi tarafından geliştirilmiş.

Mozilla'nın sonrasında bu projeyi sürdürüp sürdürmeyeceği belli değil ancak yine de web geliştiriciler için farklı bir deneyim olacağı kanaatindeyim. Programa sizde Webmaker.org üzerinden katılabilirsiniz. Kazandığınız badgeleri yorumlarda paylaşabilirsiniz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.