Zibumi ebru sanatını iPhone ve iPad'e taşıyor

Zibumi ebru sanatını iPhone ve iPad'e taşıyor

Mobil uygulamalarda yerel içerikler için yeterince bir kullanıcı potansiyelimiz olduğu malum. Bu potansiyeli değerlendiren Zibumi, Ebru Boyama uygulamasıyla hem küçükler hem de büyüklerin dikkatini çekmiş.

Geleneksel el sanatlarımızdan ebruyu iPhone ve iPad'e taşıyan Ebru Boyama (Ebru Paintings) uygulaması Zibumi'nin yaratıcı eğitim oyunları serisinin ikinci uygulaması olarak 3 ay gibi bir sürede geliştirilmiş.

Ebru sanatının araç ve gereçlerini iOS'a modelleyen ekip güzel bir uygulama çıkarmış. Ancak ücretsiz uygulamada maalesef sadece 2 renk ile boyama yapabiliyorsunuz. Uygulama içi ödeme ile 5.49 TL karşılığında daha etkileyici eserler çıkarmanız mümkün.

Çocukların algısına uygun olacak şekilde işlense de Zibumi bu uygulama ile büyüklerin de beğenisini toplamış. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da beğenilen uygulama Fatih Projesi'ne dahil edilmiş. App Store'da ilk ayını Türkiye ve ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerden 45 bini aşkın oyuncuyla tamamlamış.

Eğer resim yeteneğiniz varsa iPad için kalem kullanmanız durumunda gayet başarılı sonuçlar almanız mümkün. Diğer yandan Zibumi, Ebru Boyama'nın büyüklere özel bir sürümü için çalışmayı düşündüğünü de paylaşalım.

Hatırlatmak gerkirse 2007 yılından bu yana gündelik oyunlar (casual games) geliştiren Zibumi ilk iPhone oyunu Pop the Corn ile 2011 ortasında App Store'a ilk adımı atmıştı. Ardından Kasap Havası oyununu geliştirmiş ve TurktechNet ile NewYork'a giden girişimler arasında yer almıştı.

Zibumi bu arada bir kaç oyun daha geliştirmiş ve küresel pazara hitap eden uygulamaları portföyüne eklemiş. Bakalım önümüzdeki dönemde Zibumi'den ses getiren uygulamalar görecek miyiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.