GOAP etkinliğinde Dave McClure Türkiye'de en az 1 yatırım yapmak istediklerini söyledi ve etkinliğe katılan tüm girişimciler de muhtemelen 500 Startups'ın dikkatini çekmek istiyor. Bu girişimler arasında şanslı olanlar sahneye çıkma fırsatı bulanlardı. 8 yerli girişim Startup Olympics oturumunda kendilerini tanıttı.
Yarışma sonucunda GOAP jürisi katılan girişimler arasından 2 tane kazanan seçti. Startup Olimpics'e katılan tüm girişimleri ve kazananları yazının devamında bulabilirsiniz.
1. EbrandValue: Girişim Fabrikası'nda yer alan bir girişim. Şirketlerin farklı kaynaklara bağlı değişkenlerle değerlerini belirlemeye tespit etmeye yarayan bir SaaS (yazılım ürünü) hizmeti sunuyor. Detaylı raporlar çıkarıyor ve şirketlerin bütçelerini nereye harcamaları gerektiğini, rekabet gücünü tahmin ediyor.
2. Shop Krowd: Girişim Fabrikası'ndan katılan bu ikinci girişim, alışveriş konusunda kararsız müşterilere yardımcı olmak üzere yola çıkmış. Sosyal ve deneyimsel şekilde tasarlanmış bir online ağ olma özelliğini taşıyor. Gelir modelini de farklı performans odaklı reklam kaynaklarına bağlıyor. Girişimin kurucuları İlke Karaboğalı ve Ali Selim Aytuna.
3. Parlakbirgelecek: Bir Etohum girişimi. Daha önce de tanıttığımız girişim üniversite adaylarının ilgi, beceri ve kişiliklerine uyan üniversite programlarını bulmalarını sağlamayı hedefliyor. Bunu sadece eğitim konusuna odaklanarak değil, barınma, öğrenci yaşamı, öğrenci yapısı, öğretim ücretleri, burs kaynakları, sosyal aktiviteler ve sosyal yaşam gibi farklı değerleri de göz önünde bulundurarak yapıyor.
Üniversitelerin pazarlama bütçelerinden pay almayı hedefleyen girişimin kurucuları Orkun Şahmalı ve Dimitar Manevski. Sitenin 120 bin kayıtlı kullanıcısı var.
4. StilSOS: StilSOS da size daha önce bahsettiğimiz yeni bir girişim. Girişimin kurucusu Reyhan Baylan StilSOS'u "sezon ürünü satan sitelerin içeriğini bir arada sergileyen bir moda vitrini" olarak tanımlıyor. StilSOS'un hedefi ve iddası ise Türkiye’nin ilk kapsamlı sosyal alışveriş platformu olmak. Yönlendirdiği satışlar üzerinden kazanç sağlıyor.
5. Connected 2 me: Etohum girişimi Connected2me Ağustos 2011’de Ozan Yerli tarafından kurulan girişim kullanıcıların birbirleri ile anonim olarak sohbet etmesini sağlıyor. Şu an 700 binin üzerinde üyesi var. Günlük 200 bin ziyaretçisi var. Webrazzi TV’de yayınlanan Connected2.me röportajını şuradan izleyebilirsiniz.
6. Edfor: Üniversiteler için bulut tabanlı güvenli bir öğrenme yönetim sistemi sunuyor. Sistem öğretmen ve öğrenciler için internet üzerinden haberleşme, dosya ve ödev paylaşımından fazlasını vaadediyor. Sunduğu altyapı ile de kalıcı olmak istiyor.
7.Gideros: Bir mobil uygulamalara odaklanan Gideros Mobile da Etohum girişimlerinden biri. Deniz ve Atılım Çetin tarafından kurulan ve Webrazzi ofisinde ağırladığımız girişim Lua Programlama Dili temelli uygulamaların tek bir tuşla Eclipse ve Xcode için çıktılarının alınabilmesini sağlıyor. Reklam destekli ve lisanslama üzerine kurulu bir gelir modeli var.
Kısacası uygulama geliştiricilere farklı hız ve esneklik kazandırmak istiyor. Detaylı bir bilgiyi önceki tanıtım yazımızda bulabilirsiniz.
8. Butigo: Butigo, 212 Capital Partners'dan yatırım alan bir e-ticaret girişimi. Kadın kullanıcılara kişisel alışveriş tecrübesi sunma hedefiyle yola çıkan girişim ayakkabı, çanta ve takı gibi ürünlerin yanında sunduğu içeriklerle farklılaşmak istiyor. Butigo satışlarını son 3 ayda ikiye katlamış.
Startup Olympics'in 500Startups ekibi tarafından seçilen kazananı da Parlakbirgelecek ve Gideros Mobile oldu.
Startup Olympics kazanları Orkun Şahmalı (Parlakbirgelecek.com) ve Deniz Aslı Soykurum Çetin (Gideros Mobile), Dave McClure ile birlikte.