Amazon’dan Google’a dava, Apple’a taş

Amazon’dan Google’a dava, Apple’a taş

Teknoloji dünyasının önemli oyuncularından biri olan Amazon şu sıralar oldukça yoğun bir gündeme sahip. Bir yandan kendi servis ve ürünlerini geliştirmeyi ve pazarlamayı sürdürürken, diğer yandan da artan rekabet ile uğraşıyor. Bu yoğun gündem içerisinde Amazon’u en çok meşgul eden iki firma var; Google ve Apple.

Amazon’un Google ile ilgili en önemli sorunu arama devinin Amazon’un ünlü AWS (Amazon Web Services) hizmetinin karşısına kendi alternatifi (Google Compute Engine) ile çıkmış olması. Fakat bu konu Google’ın bu servisin başına eski bir Amazon çalışanını getirmesi ile mahkemeye taşınmış oldu.

Diğer yandan Amazon tablet pazarında da boş durmuyor. Web sitesinin ana sayfasında Kindle Fire ile iPad Mini’yi oldukça saldırgan bir şekilde karşılaştırması ile bu alandaki rekabette de seyirci olarak kalmayacağını göstermiş oldu.

Daha önce IBM’de çalışmış olan Daniel Powers 2010 yılında Amazon’un AWS satış ekibine katılmış ve 2012 yazında ayrılmıştı. Fakat ayrılırken 18 ay boyunca Amazon ile doğrudan rekabet içerisinde bulunmasını gerektirecek bir iş yapmayacağına dair bir anlaşma imzalamıştı. Fakat Powers’ın avukatı müvekkilinin Google’daki görevinde bilgi ve bağlantılarını belli kısıtlamalar ile kullanacağına dair yeni bir anlaşması olduğu için bunun bir sorun olmayacağını söylüyor.

Yine de Amazon’un bu açıklama ile yetinerek bu işin peşini bırakmayacağı neredeyse kesin gibi. Çünkü Amazon bu alanda dünyanın en büyük servis sağlayıcısı konumunda bulunuyor ve kendisi ile en ciddi anlamda rekabet edebilecek belki de tek firma olan Google’ın bulut servisler alanında daha da güçlenmesini elleri kolları bağlı izlemek istemeyecektir.

Fakat bulut servisler Amazon’un iddialı olduğu tek alan değil. Diğer taraftan Kindle ile tablet pazarında gücünü artırmak peşinde. Apple’ın yeni iPad Mini’si Kindle fire HD’nin tam karşısına konumlanan bir ürün.

Amazon daha önce Samsung’un iPhone 5 için yaptığı gibi bir karşılaştırma tablosu ile kendi alternatifinin daha iyi olduğunu göstermek istiyor. Bu yazı hazırlanırken Amazon.com ana sayfasında yer almakta olan karşılaştırma tablosu Gizmodo’nun iPad Mini incelemesinde cihazı çözünürlük konusunda eleştiren bir alıntıya da yer veriyor.

Ardından ise görüntü kalitesi ve fiyat açısından iPad Mini’nin neden daha kötü bir tercih olduğunu göstermeyi hedefleyen bir karşılaştırma tablosuna yer veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.