ikinciel.com ilan kategorisini sosyal ticaretle buluşturuyor

ikinciel.com ilan kategorisini sosyal ticaretle buluşturuyor

Türkiye internet sektöründe en dikkat çekici kategorilerden birinin ilan olduğunu söyleyebiliriz. Bu kategoride yer alan siteler hatırı sayılır bir ziyaretçi kitlesine hitap ederken, girişimcilerin de dikkatini çekmeye devam ediyor.

Alan adından anlaşılabileceği gibi İkinciel.com, ikinci el ilan kategorisinde yer alan yeni bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Mart ayında kullanıcılara 'merhaba' diyen sitenin bağlı olduğu şirket olan Genel, daha önce Piyasa.com girişimiyle tanınıyor.

Klasik bir ilan sitesi kategorisinde olan İkinciel.com'da birçok ikinci el ürün seçeneğini bulmak mümkün. Emlak, araba, motosiklet, beyaz eşya gibi bir çok ürünün yanı sıra organizasyon, danışmanlık, sağlık gibi çeşitli hizmet alanlarına yönelik ilanların da sitede mevcut olduğunu görüyoruz.

'Sosyal Ticaret Ağı' olma hedefinde

İkinciel.com'da dikkat çeken özellikler arasında 'Sosyal Ticaret Ağı' bulunuyor. Sitede, sosyal platformlardaki gibi bir bildirim sayfası yer alıyor. Facebook, Twitter ve Google+ ile kullanılabilen bildirim sayfası özelliği sosyal ağ hesaplarıyla girişi yapan İkinciel.com kullanıcılarının site üzerindeki aktivitelerinin görüntülenmesini sağlıyor. Yani İkinciel.com kullanıcıları sosyal ağ arkadaşlarının eklediği, beğendiği, tavsiye ettiği ve yorum yaptığı ilanları bildirim sayfasıyla takip edebiliyor.

Öte yandan İkinciel.com'un kullanım deneyimi için kullanıcıların alışkın olduğu özellikleri bulunduruyor. Bunların arasında 'kayıtlı aramalar', 'yakınınızdaki ilanlar' ve 'Sürükle bırak, Sonra bak!' gibi özellikleri sayabiliriz.

İkinciel.com'un iş modeli diğer ilan sitelerinde olduğu gibi mağaza açan kullanıcılar ve öne çıkan ilanlar üzerinden gerçekleşiyor.

7 ayda 16 bin üyeye ulaştı

İkinciel.com her ne kadar yeni sayılacak bir platform olsa da hatırı sayılan bir kullanıcı kitlesine ulaşmış durumda. Site kurucularından aldığı bilgilere göre geçen bir ayda İkinciel.com'a yaklaşık 250 bin ziyaret gerçekleşti. Yaklaşık 16 bin üye sayısına ulaşan İkinciel.com'da şu anda 57 bin civarında ilan bulunuyor.

İkinciel.com kurucuları gelecekte, alıcı ve satıcıları buluşturacak yeni araçları bu platforma dahil edeceklerini ifade ediyor. Sosyal ticaret ağı kavramıyla kullancıların karşısına çıkan İkinciel.com'un, Facebook ve Twitter hesapları üzerinden günün en çok dikkat çeken ilanını paylaştığını da belirtelim.

İkinciel.com'un bulunduğu ilan kategorisinde uzun yıllardan beri kullanıcılara hizmet veren platformlar bulunuyor. Rekabet açısından bakacak olursak, İkinciel.com'un işinin kolay olmayacağını söyleyebiliriz. Ancak gerek arayüzü, gerekse sosyal ağlarla uyumlu yapıdaki girişim, farklılaşmaya çalışıyor. İkinciel.com'un kısa zamanda hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine ulaşabileceğini düşünüyoruz. Bunu sitenin yaklaşık 7 ay gibi bir sürede yakaladığı ziyaret ve kayıtlı kullanıcı sayılarından çıkartmak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.