En yüksek medya etkisine sahip marka: Facebook [Rapor]

En yüksek medya etkisine sahip marka: Facebook [Rapor]

Her marka kendisiyle ilgili haberin yayın organlarında yer almasını ister. Bunun için özel çalışmalar yaparlar, PR firmalarından destek alırlar ve haber kanallarında yer bularak tüketicilerine bir kanaldan daha seslerini duyurmak için uğraşırlar. General Sentiment ise işte markaların medyadaki etkilerini ölçerek raporlamaya çalışıyor. Listede üst sıralarda yer alan markalar medyada en etkili markalardan oluşuyor ama bu sizi yanıltmasın, listenin üst sıralarda olmak her zaman iyi bir şey olmayabilir…

Bu yılın raporuna ilk kez giriş yapan ve ilk sıraya yerleşen Facebook araştırmaya göre rakipleri arasında en yüksek medya etkisine sahip olan marka. Fakat Facebook’un bu birinciliği aslında çok da olumlu bir durumu işaret etmiyor. Çünkü medyada Facebook ile ilgili yüksek etkiye sahip haberlere baktığınızda aslında çoğunun pek de olumlu haberler olmadığını görüyoruz.

Aslında bu durum listede ikinci sırada yer alan Apple için de pek farklı değil…

Facebook’un medyaya yansıyan haberlerin önemli bir kısmı firmanın borsada geçirdiği sıkıntılı dönemlere dair. Her ne kadar General Sentiment’in raporunda bu durum “her haber iyidir” olarak ifade edilse de, bunun özellikle Facebook örneğinde ne kadar geçerli olduğu biraz tartışmalı gibi görünüyor.

General Sentiment’in markaların haber kanalları, Twitter ve diğer sosyal medya kanallarında çıkan haberlerinin maddi değerlerini hesaplayarak ortaya çıkartmaya çalıştığı listenin ikinci sırasında Apple yer alıyor. Apple son dönemde özellikle iOS6 ile ilgili haberlerle gündeme gelmişti. iOS6 konusunda ise en çok öne çıkan konu harita fiyaskosu oldu.

Google listede üçüncü sırada ama diğer iki rakibine göre bu durumdan pek de şikayetçi olmasa gerek çünkü, karşılaştırmalı olarak Google ile ilgili son dönem haberlerinde çok fazla problem yok. Google son dönemlerde daha çok inovatif çalışmaları ile gündeme gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.