Giftibox.com: Fransız girişimci Türkiye'de deneyim odaklı hediye işini geliştiriyor

Giftibox.com: Fransız girişimci Türkiye'de deneyim odaklı hediye işini geliştiriyor

Online ticaretin gelişmesi ihtiyaç odaklı perakende satışlarını artırdığı kadar hediye alımında da yeni bir boyut açtı. Online çiçekçilerin bu işten belki en karlı çıkan girişimciler ama deneyim odaklı hediye paketleri sunan girişimlerin sayısı da artıyor. Giftibox.com deneyim odaklı hediye paketi/hediye kartı satışında iddalı oyunculardan biri.

Giftibox'ın hikayesi biraz farklı. Zira girişim Türkiye'de hizmet veriyor ama kurucusu bir Fransız. Türk eşiyle evlenenince bu girişime imza atan Remy Asensio, Türk ve yabancı yatırımcıların desteğiyle ilk deneyim kutularını Aralık 2011’de satmaya başlamış ve fiziksel satış noktalarıyla da hizmet veren bir ağ haline gelmiş.

Hedef ilk yıl 15.000 hediye kutusu satmak

Aldığımız bilgiye göre Giftibox'ın şu an 8000’den fazla üyesi var. Ekip ilk sene 15.000 kutu satma hedefliyor ki ortalama paket ücretiyle hesaplayacak olursak bu 1.2 milyon TL ciro hedeflemek anlamına geliyor.

Kişisel bakım, lezzet ve macera kategorilerinde 6 alt başlıkta 1000'den farklı deneyim/aktivite sunan Giftibox, kurumsal sirketlerle de çalışıyor. Çalışanlarına hediye paketi alan şirketler arasında da yabancı önemli şirketler dikkat çekiyor.

Dünya pazarında 30 milyon paket

Remy Asensio'nun paylaştığına göre özellikle Avrupa'da popüler olan bu pazarda bu yıl 30 milyon hediye paketi satılması bekleniyor. Bu da 2 -3 milyar Euro tutarında bir hacim olarak hesaplanıyor. (2.5 milyar TL'den paket başı 195 TL'ye denk düşüyor.)

Şu anda 8 kişilik bir ekiple yoluna devam ettiğini öğrendiğimiz Giftibox ekibi bu pazarın Türkiye'deki ilk oyuncularından biri ve önümüzdeki dönem için potansiyel vaadediyor. Bunun yanında Wrapp ve Fyonk gibi yeni nesil hediye seçeneklerini de unutmamak gerekiyor.

Hatırlamayanlar için daha önce aynı segmentte Momento ve MagicGift'ten bahsettiğimizi hatırlalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.