Shutterstock borsaya hızlı bir giriş yaptı

Shutterstock borsaya hızlı bir giriş yaptı

Dijital görsel mağazası konseptini ilk sunan şirketlerden biri olan Shutterstock, sessiz sedasız büyümesine devam etti ve halka açılarak yoluna devam etme kararı aldı. Dün itibariyle halka açılan şirket, ilk gün performansıyla göz doldurdu.

New York Borsa'sında 'SSTK' sembolüyle işlem görmeye başlayan Shutterstock, hisse başı 17 dolardan halka açıldı. Şirketin hisseleri, işlem görmeye başlamasının daha ilk dakikalarından itibaren hızla yükselmeye başladı. Gün sonundaysa Shutterstock hisseleri, 21.66 dolardan kapanarak yaklaşık yüzde 27 artış kaydetti.

Toplamda 700 milyon dolar civarında bir değerlemeyle borsaya giriş yapan şirketin, 76.5 milyon dolarlık hissesini halka açtığını belirtelim.

Shutterstock iş modelini özellikle kurumsal alanda kullanan bir şirket. Küresel çapta dergi ve gazete birçok yayın Shutterstock'ta yer alan fotoğraf ve video gibi görsel içerikleri kullandığını söyleyebiliriz.

İlk altı aylık geliri 76 milyon dolar

Şirketten açıklanan rakamlara göre 550 bin Shutterstock kullanıcısı bulunuyor. Sitede yer alan içerik sayısıysa 20 milyonun üzerinde. Şirketin gelirleriyse 2012 yılı ilk altı ayda rekor kırdı. Söz konusu dönemde şirketin gelirleri 76.5 milyon dolara ulaştığını da paylaşalım.

Dijital fotoğraf mağazası içerik pazarında kıran kıran bir rekabetin varlığından söz etmek mümkün. Stockphoto, Fotolia, Dreamstime, Getty Images ve Corbis gibi şirketler de pazarda yer alan diğer şirketler arasında. Özellikle Shutterstock'un en büyük rakibinin Getty Images olduğunu söylemek mümkün.

Sektörün büyüklüğü 6 milyar dolara ulaşacak

Diijtal içerik mağazası pazarına baktığımızda 3 milyar dolar olduğunu görüyoruz. Ancak pazarda 2016 yılına kadar yüzde 50'lik büyüme kaydedilmesi ve toplamda 6 milyar dolarlık bir ekonominin oluşması bekleniyor.

Shutterstock gibi kurumsal görsel içerik mağazalarının iş modelleri oturmuş bir şekilde halka açılması, borsa performansları üzerinde olumlu bir etki yaratacağını söyleyebiliriz. Ancak yatırımcı tarafından çok da iyi bilinmeyen bir sektör olan dijital görsel içerik mağazaları borsaya oldukça temkinli yaklaşıyor. Bunu Shutterstock'un halka açtığı hisse oranında görmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.