Limk sosyal medya haber yoğunluğuna çare olmak istiyor

Limk sosyal medya haber yoğunluğuna çare olmak istiyor

Uzun zamandır kapılarını son kullanıcıya açmasını beklediğimiz Limk.com hakında nihayet detaylı bilgiler ve açılışla ilgili bir tarih alabildik.

Öncelikle Limk'in açılışına dair bilgiyi verelim. Şili'ye giden Limk.com'un kurucularından Oğuz Serdar'dan (diğer kurucu Özer Dölekoğlu) aldığımız bilgiye göre Limk Ekim ayında sahneye çıkacak. Kasım sonu veya Aralık başında da ana fikrin ilk versiyonunu pazara sunacak. Sanırım bu açılışı sizlerle paylaşacağız.

Gelelim Limk'in ne yapacağına.

Hem bilgi temizleyecek hem kazandıracak

Limk, benim de en çok şikayetçi olduğum sorunlardan birine odaklanıyor. Dağ gibi büyüyen ve düzensiz şekilde dağılan bilgi yoğunluğuna akıllı bir algoritmayla çözüm bulmak istiyor.

Kendini "akıllı sosyal haber akışı - intelligent social feed" olarak tanımalayan Limk, bu işi yaparken kullanıcıları Klout Perks, Kiip Rewards gibi ödüllendirmeyi de hedefliyor.

Sosyal örgü, doğal yayılım

500 Startups'ın bloguna konu olan ve 70 bin kişinin bekleme listesinde olduğunu öğrendiğimiz Limk, kullanıcılarının sosyal profillerine uygun şekilde filtrelenmiş içeriklere ulaşmasını sağlayacak. Gelir modeli de ücretli üyelik ve reklam temellerine dayanacak.

Limk, Facebook temelindeki sosyal örgü ve doğal yayıölım gücünü kullanacak olsa da benzer sosyal paylaşım sitelerinden farklı ve özgün bir bir girişim olmak niyetinde. Diğer yandan Flipboard, IFTTT ve Buffer gibi dağıtım kanallarıyla etkileşimde olacak. Mobil uygulamalar ve tarayıcı eklentileriyle de her platformda bulunmaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.