Apple Türkiye operasyonu için yeni çalışanlar arıyor

Apple Türkiye operasyonu için yeni çalışanlar arıyor

Apple resmi iş ilanlarını yayınladığı jobs.apple.com adresinde İstanbul'da çalışacak 4 adet ilan yayınlamış. Bir süredir Türkiye pazarında resmi olarak yer alacakları konuşulan en son iTunes'un Türkiye'ye açılacağı duyumlarını aldığımız Apple, bu iş ilanlarıyla Türkiye'ye ısındığını da bir anlamda gösteriyor.

Ağustos ayından itibaren yayınlanan iş ilanlarında AppleCare Müşteri Temsilcisi, Prosumer Müşteri TemsilcisiSistem Mühendisi ve Finansal Analist pozisyonlarında çalışan aranıyor. İlanların detaylarına baktığımızda (özellikle Finansal Analist pozisyonunda) Türkiye takımının çeyreklik bütçelerinin çıkarılması gibi tanımlar şirketin resmi operasyona başlayacağının göstergesi olarak kabul edilebilir.

Bu konu hakkında farklı medya gruplarında da haberler yer almıştı hatta ilk Apple Store'un Levent'te açılacağı konuşulmuştu. Ancak  bu konuda Apple'dan şimdiye kadar resmi bir doğrulama veya yalanlama gelmedi. İlanların detayları öyle gösteriyor ki Apple, İstanbul'da çalışacak Türkiye takımını güçlendirmek için yeni ekip arkadaşları arıyor.

İlanlardan biri olan Sistem Mühendisliği'nin detaylarına baktığımızda, temel etkileşimde olacağı kişiler arasında Ülke Müdürü, EMEA ve Global Sistem Mühendisliği takımı ile Yerel satış takımları gibi detaylar yer alıyor. İlanların tamamında Türkçe ve İngilizce bilinmesi istenirken, başvuru için Apple ID şart koşuluyor.

Apple Türkiye operasyonunu resmi olarak ne zaman duyurur bilemiyoruz ancak şirketin Türkiye operasyonuna başlaması yeni ürünlerin Türkiye'de piyasaya çıkış tarihlerini daha erkene çekeceğini umuyoruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.