Kodcu.com'dan 2 haftalık kod maratonu: Kodathon

Kodcu.com'dan 2 haftalık kod maratonu: Kodathon

Yurtdışındaki Hackathon'lar, Github buluşmaları, binlerce kişinin katıldığı ve günler süren yazılım seminerleri gibi organizasyonlar her zaman için Türkiye'deki yazılımcıların içlerinde kalan bir ukte olmuştur. Son yıllarda bu konuda birçok adım atılsa da hala yurtdışının oldukça gerisinde olduğumuzu söyleyebilirim.

Kodcu.com'un organize ettiği, organizasyon ekibinde Etohum, Microsoft, Pozitron ve Özyeğin Üniversitesi'nin de bulunduğu Kodathon etkinliği ise yukarıda değindiğimiz eksiklikte önemli bir adım olacak gibi.

26 Eylül Çarşamba günü "kick-off" gecesi ile başlayacak olan etkinlik, 13 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan demo günüyle son bulacak. Kodathon'da geliştirilecek proje için teknoloji seçiminde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Verilecek projeyi dilerseniz PHP, ASP, Java, Python gibi web tabanlı teknolojilerle, dilerseniz de mobil platformlar üzerinde -Anroid, iOS- geliştirebilirsiniz.

2 haftalık bir sürecin ardında juriye demo ile birlikte sunum yapılacak ancak temel kıstas bu 2 hafta içerisinde projenin tamamen tamamlanmış olması olmayacak.

Değerlendirme ekibinde oldukça önemli ve kariyerli isimlerin bulunduğu etkinliğe ilgilenen herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Son olarak detaylı sorularınızın cevabı burada, Eventbrite sayfası ise şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.