Satışı resmen onaylanan Instagram artık 1 milyar dolar etmiyor

Satışı resmen onaylanan Instagram artık 1 milyar dolar etmiyor

Facebook’un Instagram’ı 1 milyar dolara satın alması kuşkusuz son zamanların en önemli satın alma haberiydi. Üzerine çok konuşulan ve çıkartılması gereken pek çok ders bulunan bu hamlenin ardından gözler Federal Ticaret Komisyonuna çevrildi. Komisyonunda gerçekleşmesinde bir sakınca görmediği ve onay verdiği anlaşma artık sonuçlanabilir hale geldi.

Fakat satın almanın ilk duyurulduğu Nisan başından beri çok şey değişti. En büyük değişim ise Facebook hisselerinde yaşandı. Satın almanın 300 milyon doları nakit, geri kalanının Facebook hisseleri ile yapılacak olması Instagram’ın satın alma değerini de hisselerin değeri oranında değiştiriyor.

İşte bu yüzden Instagram’ın satın değeri geçtiğimiz 5 ay içerisinde neredeyse dörtte bir oranında azaldı bile...

Satın alma anlaşması imzalandığında 30 dolar civarında olan Facebook hisse değeri bugün 19 doların biraz üzerinde. Yani anlaşma karşılığı verilecek olan 22.999.412 Facebook hissesi artık 700 milyona yakın bir değer değil, 445 milyon dolara civarında bir değer ifade ediyor. 300 milyon dolar nakit ile birlikte Instagram’ın satın alma bedeli de 745 milyon dolar civarına gerilemiş oldu.

Böylece Facebook’un borsada hedeflediği başarıyı yakalayamamış olması Instagram’ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger’a 5 ay içerisinde 250 milyon dolar civarında yakın para kaybettirdi.  Bakalım Instagram gerçekten de beklendiği gibi Facebook için mobilin kapılarını aralayıp, borsadaki kötü gidişi durdurabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.