Twitter mobil uygulamalar için A/B testleri uygulayan Clutch.io'yu satın aldı

Twitter mobil uygulamalar için A/B testleri uygulayan Clutch.io'yu satın aldı

Twitter yeni bir satın almayla mobilde daha iddialı olacağını gösterdi. Mobil uygulamalar için A/B testleri uygulayan Clutch.io Twitter'ın oldu.

Artık Twitter için çalışacak olan Clutch.io'nun küçük ekibi, mobil uygulamalar için A/B testleri yaparak dönüşüm oranlarını yükseltmenizi sağlayan bir hizmet veriyordu. Clutch.io, Kasım ayına kadar hizmet vermeye devam edecek. Kapanışın ardından dileyen kullanıcılar kaynaklarını kendi sunucularına taşıyarak çalışmaya devam edebilecek.

Twitter'ın bazı özellikleri platforma göre değişiklik göstererek kullanım anlamında eksiklik yaratabiliyordu. Sanırım bu eksiklikler (mesela fotoğrafların profil altında listelenmesi) Clutch.io'nun Twitter ekibine katılmasıyla hızla düzeltilecektir.

Satın alma konusunda bir bedel açıklanmazken, Twitter'ın kısa süre önce nCloud'dan mobile dönük bir grup tasarımcıyı işe alarak tasarım ekibine yeni bir yönetici atamış olması akla geliyor. Bu satın almalarda mobil uygulamalarda performans artırıcı girişimlerin önemli olduğunu gösteriyor.

Mikro bloglama servisi internetteki etkisini giderek büyütürken mobilde geri kalmak isteyeceği elbetteki düşünülemezdi. Bakalım bu son adımlar mobildeki rekabette Twitter'a nasıl bir güç katacak..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.