Ve Pinterest sonunda kapılarını açtı…

Hayatımıza girdiği günden bu yana çok büyük bir hızla etkisini hissettiren ve yönlendirdiği trafik ile pek çok dev sosyal ağı gölgede bırakan Pinterest sonunda tüm kullanıcılara kapılarını açtı. Bugüne kadar sadece davet sistemi ile üye kabul eden Pinterest buna rağmen çok ciddi bir kullanıcı sayısı ve kullanım oranına ulaşmayı başarmıştı.

Pinterest’in resmi blogunda yapılan açıklamaya göre siteye henüz üye olmamış olan kullanıcılar e-posta adresleri veya Twitter-Facebook hesaplarını kullanarak kayıt olarak giriş yapabilir ve “pin”lemeye başlayabilirler.

Bu, hali hazırda en büyük sosyal ağ sitelerinden biri olan Pinterest için hedefin daha büyüdüğü anlamına geliyor…

Sosyal ağlar sıralamasında tahmin edebileceğiniz gibi Facebook birinci sırada ve ardından Twitter geliyor. Tekil ziyaretçilere göre incelendiğinde Pinterest biraz daha geride kalıyor olsa da, sadık kullanıcıların yol açtığı toplam ziyaretler açısından çok daha üst sıralarda. Hatta bazı ölçümlere göre LinkedIn, Tagged ve Google+’ın üzerinde 3. sırada yer alıyor.

Yönlendirdiği trafiğin ötesinde, bu trafiğin kalitesi Pinterest’i daha da önemli hale getiriyor. Daha önce yayınlanan bir başka araştırmada Pinterest’in yönlendirdiği trafiğin tık başına getiri oranının Facebook ve Twitter’ın üzerinde olduğu açıklanmıştı.

Son aldığı 100 milyon dolarlık yatırım ile 1,5 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan Pinterest’in ekibini, bu yatırımın ardından taşındığı 5.500 metre karelik yeni ofisinde yoğun bir mesai dönemi bekliyor gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.