Pinterest tık başına getiride Facebook ve Twitter'ı geçti

Pinterest tık başına getiride Facebook ve Twitter'ı geçti

Sosyal ağlar arasındaki yarış, site trafiğinde olduğu kadar reklam gelirinde de gerçekleşiyor. Özellikle reklamverene gelir olarak geri dönüşte tık başına ortaya çıkan rakam önemli  bir veri. 2012 yılında aldığı ziyaretçi trafiğiyle dikkat çeken Pinterest bu açıdan da büyümesini sürdürüyor Convertro'nun araştırmasına göre Pinterest, tık başına Twitter ve Facebook'tan daha fazla kazanç getiriyor.

Paylaşılan verilere göre Pinterest, 2011'in 2. çeyreğinde e-ticaret sitelerinin sosyal ağlar aracılığıyla elde ettiği gelirin yüzde 1.2'ini karşılarken, rakam 2012'nin ilk çeyreğinde yüzde 17.4'e  ulaşmış durumda. Haberde yer alan analizlere göre bu rakamın 2012 yılı ikinci çeyrek sonuna kadar yüzde 40'a ulaşması bekleniyor. Facebook ise e-ticaret sitelerinin sosyal ağlar aracılığıyla elde ettiği gelirin geçen sene itibariyle yüzde 86'sına sahipti. Ancak Facebook bu alanda hızla bir düşüş gerçekleştirdi ve yüzde 60'ın altına kadar geriledi.

E-ticaret sitelerinin, sosyal ağlar aracılığıyla elde ettiği gelir verilerini aşağıda inceleyebilirsiniz.

Tık başına verilere baktığımızdaysa en fazla Pinterest'in gelir sağladığını görebiliriz. Pinterest, Twitter'a göre dört kat daha fazla gelir sağlıyor. Facebook'a göreyse bu oran yüzde 27 daha fazla.

Sosyal ağlara göre 'tık başına' gelirlerin karşılaştırılmasını aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.