Pinterest'e Japonya'dan 100 milyon dolar yatırım

Pinterest'e Japonya'dan 100 milyon dolar yatırım

Son ayların popüler sosyal ağı Pinterest'e yeni tur yatırım geldi. 100 milyon dolarlık yeni yatırımla beraber Pinterest'e yeni bir ortağın geldiğini de paylaşmak istiyoruz. Yatırımın bugün resmen açıklanması bekleniyor. Yatırımla birlikte şirketin toplam hisse değerlemesinin 1.5 milyar dolara ulaştığı söyleniyor.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre Pinterest'e yatırımı gerçekleştiren şirketlerin arasında Japon e-ticaret sitesi Rakuten özellikle ilgi çekti. Çünkü nadir görülen bir olay gerçekleşti ve Uzak Doğu'dan Silikon Vadisi'ne yatırım eli uzandı. Ayrıca Rakuten'in bir e-ticaret sitesi olması Pinterest'in yeni iş modellerini doğru bir şekilde yönlendirmesine de yardımcı olacağını söyleyebiliriz.

Diğer yatırımcılarsa Pinterest'in daha önceki yatırımlarını gerçekleştiren şirketler arasında bulunuyor. Andreessen Horowitz, FirstMark Capital ve Bessemer Venture Partners gibi şirketler yapılan yeni tur yatırımın oyuncuları arasında.

Şu ana kadar Pinterest tarafından herhangi bir açıklama gelmediğini de söylemek istiyoruz. Ancak şirket en son yatırımını geçen sene 200 milyon dolar civarında aldığını hatırlatmak istiyoruz. Henüz yeni tur yatırım karşılığında ne kadar hisse verileceği açıklanmasa da söylentiler, hisse başı değer itibarıyla şirketin toplam değerinin 1.5 milyar dolara ulaştığı yönünde.

Pinterest'in böylece 1 milyar dolar değeri geçtiği de netlik kazanmış olduğunu ifade edebiliriz. Son 18 ayda Evernote, Dropbox, Airbnb ve Square gibi şirketler de 1 milyar dolar değer sınırını geçen şirketler arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.