Google daha da akıllandı: Knowledge Graph devrede

Google daha da akıllandı: Knowledge Graph devrede

Google'ın yeni nesil arama teknolojisi Knowledge Graph artık devreye giriyor ve Google tarafından çok daha kaliteli arama sonuçları da bizi bekliyor.

Google, blogları üzerinden yaptığı bir açıklama ile Knowledge Graph'ı duyurdu. Google'ın vurgu yaptığı bir konu, aramaların aynı zamanda bir keşif olması. Knowledge Graph ile gelecek en büyük yeniliklerden birisi ise bu keşifi daha basit ve hızlı yapmanıza yardım edecek bir yapıda düzenlenmiş olması.

Knowledge Graph'ın en büyük özelliklerinden birisi de, artık sadece Freebase veya Wikipedia gibi veri kaynaklarını değil, kendi veri bankasını da kullanması. Google'ın kendinde barındırdığı 500 milyon obje arama sonuçlarına yansıyacak ve bunlar kullanıcıya daha doğru sonuçlar olarak geri dönecek.

Google kendi blogunda Taj Mahal örneğini vermiş. Google artık arama sonuçlarını derlerken sizin bir yapı olan Taj Mahal'i mi, yoksa müzisyen olan Taj Mahal'i mi aradığınızı anlayabilecek.

Bir diğer özellik ise artık arama sonuçlarında görünmeye başlayacak olan özet bilgiler. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, aradığını kişilerle ilgili özet bilgileri Google arama ekranınızın sağ tarafında rahatlıkla görebileceksiniz. Bu, kullanıcıların Google'da daha fazla zaman geçirmesini ve daha çok keşif yapmasını sağlayacak bir özellik. Burada, önemli kişilerin doğum ve ölüm tarihleri, insanların diğer arattığı kişilerin isimleri gibi bilgiler de burada yer alacak.

Google blogunda da en eğlenceli kısmı olarak nitelendirilen kısım ise gerçekten eğlenceli ve şaşırtıcı! Google'da yaptığınız arama sonuçlarında, artık detaylarda gizli olan, beklenmedik bilgileri de almış olacaksınız. Aslında Knowledge Graph'ın bu yeniliğini aşağıdaki ekran görüntüsü ile açıklamak en mantıklı yol olacaktır.

The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening'in anne, baba ve kız kardeşinin ismini hiç merak etmiş miydiniz? Etmeseniz bile, Google'da Matt Groening'i arattığınızda, Groening'in babasının adının Homer, annesinin adının Margaret, kız kardeşinin adının ise Lisa olduğunu öğreniyoruz. Bu bilgiyi bilmeyen The Simpsons izleyicileri için oldukça çarpıcı bir bilgi. Google böylece bu alanda da ne kadar gelişmiş bir teknolojiye sahip olduğunu da kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.