Windows 8 geliştirme süreci tamamlandı

PC ve tablet pazarında dengeleri değiştireceğine kesin gözüyle baktığımız Windows 8 işletim sisteminin geliştirme süreci, RTM (Release to Manufacturing) sürümünün yayaınlanmasıyla resmen tamamlanmış oldu. RTM  kodları Microsoft'un donanım ortaklarına bir kaç gün içinde veriliyor olacak. Firmaların Windows 8 kullanan yeni seri ürünlerini 26 Ekim'deki lansmanla birlikte piyasaya verebiliyor olacaklar.

Microsoft'tan yapılan basın açıklamasında Windows 8’in gelişiyle birlikte Türkçe klavyelerde artık Türk Lirası’nın yeni sembolü de kullanılabiliyor olacak. Ayrıca yazılım geliştiriciler, BT uzmanları ve iş ortakları kapsamındaki bazı özel kullanıcılar, RTM kodlarına erken erişim hakkında sahip olacaklar. Şirketten iletilen bazı önemli tarihler şunlar:

  • 15 Ağustos: Windows 8 için uygulama geliştirenler MSDN abonelikleri üzerinden Windows 8’in son sürümünü indirebilecek ve Windows Dev Center üzerinden Visual Studio 2012’nin son sürümüne erişim sağlayabilecekler.
  • 15 Ağustos: Kurumlarında Windows 8’i test eden IT uzmanları Windows 8’in son sürümüne TechNet abonelikleri aracılığıyla ulaşabilecekler.
  • 16 Ağustos: Yazılım Güvencesi bulunan müşterilerimiz Windows 8 Enterprise sürümünü Hacim Lisanslama Hizmet Merkezi (Volume License Service Center - VLSC) üzerinden indirebilecek ve Windows 8 Enterprise’ı kurumlarında deneyimleyip yaygınlaştırabilecekler.
  • 16 Ağustos: Microsoft Partner Network üyeleri Windows 8’e erişebilecekler.
  • 20 Ağustos: Microsoft Action Pack Providers (MAPS) için Windows 8’e erişim sağlanacak.
  • 1 Eylül: Yazılım Güvencesi bulunmayan fakat Hacim Lisansı sahibi müşterilerimiz Microsoft Hacim Lisanslama İş Ortakları üzerinden Windows 8 satın alabilecekler.

Yazılım geliştiriciler Windows Dev Center’ı ziyaret ederek uygulamalarını tasarlamak, geliştirmek ve satmak için ihtiyaçları olan araç ve kaynaklara erişim sağlayabiliyor, RTM sürümüyle uygulamalarını ücretlendirip Windows Mağazası’ndan satmak isteyen geliştiriciler de gerekli bilgilere yine Dev Center’dan ulaşabiliyor.

Windows Mağazası’nın açılmasıyla birlikte Türkiye'deki yazılım geliştiriciler geliştirdikleri uygulamaları sadece Türkiye değil tüm dünyaya da ücretli olarak sunabilecek.

26 Ekim öncesinde Windows 8’i denemek isteyenler ise Windows 8 Önizleme Sürümü’nü http://preview.windows.com adresinden indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.