Google iç mekan haritaları Olimpiyatlar'da

Google iç mekan haritaları Olimpiyatlar'da

Google, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya olmak üzere iki ülkede hizmete sunduğu iç haritalar destekli Google Maps'i, İngiltere'de de hizmete soktu. 2012 Olimpiyat Oyunları'na yetişen lansmanla birlikte İlk etapta dünyaca ünlü Londra metrosu, müzeler, havalimanı gibi 40'tan fazla mekan iç mekanlara eklendi.

Google Haritalar için önemli sayılan bu hamle, son zamanlarda Google Haritalar altyapısından vazgeçmeye başlayan bazı uygulamaların canını sıkabilir. Çünkü iç mekan haritaları özellikle Olimpiyat Oyunları için son hazırlıklarını tamamlayan Londra gibi bir metropole büyük katkı sağlayaktır.

İç mekan haritaları hem turistik açıdan kullanımı kolaylaştırıyor, hem de Google Haritalar API'larını kullanan uygulamalar için bir hayli olumlu bir gelişme. Tabii özellikler bununla kısıtlı değil; iç mekan haritalarında mekanların kat planlarına erişebiliyor, iç mekanlarda size Google haritalarının eşlik etmesini sağlayabiliyorsunuz. Mekanların işletmeleri için de faydalı, çünkü Google Haritalar'a kendilerini işaretleyen bazı mekanlar verimli olarak görüntülenemiyordu, iç mekan haritaları ile birlikte, bu tür mağazalara erişim de kolaylaşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.