Dell'den bulutta ağ ve veri yönetimine 2.4 milyar dolar yatırım

Dell'den bulutta ağ ve veri yönetimine 2.4 milyar dolar yatırım

Son zamanların en çarpıcı satın almalarından biri, tüketici ürünlerine odaklı faaliyetleriyle bilinen Dell'den geldi bu sabah. Firma, bulutta veri ve ağ güvenliğiyle kurumsal sistem yönetimine yönelik çözümlerde uzman yazılım firması Quest Software'i 2.4 milyar dolara satın aldı. En yüksek teklif olan hisse başı 27.5 dolarlık rakamı 0.5 dolar daha artıran Dell'in bu satın almayla operasyonlarını çeşitlendirmeyi ve özellikle bulut veri işleme ve güvenlik yeteneklerini artırmayı planlıyor.

Dell'den yapılan açıklamada firmanın 'sistem yönetimi, veri ve ağ güvenliği alanında kritik önemde bileşenlere yatırım yaptığı' vurgulandı. Satın almayla Quest'in 23 ülkedeki 60 ofisinde çalışan 3 bin 850 çalışan Dell bünyesine katılacak. Firma, bunlar arasındaki 1500 yazılım geliştirmeciyle birlikte 1300 pazarlamacıyı 'bulut bilişim ve uygulama güvenliği' alanına kanalize edecek.

Quest'in portföyünde SonicWALL ve Secureworks güvenlik yazılım sistemlerine ek olarak uygulama, ağ ve veritabanı izleme ve performans çözümleri ve sunucu yönetimi yazılımları bulunuyor.

Tüketici elektroniğinde mobilitenin gün geçtikçe standart kullanım özelliği haline gelmesi, dev firmaları da yatırımlarını bu alana kaydırmaya zorluyor. Geçtiğimiz aylarda Salesforce'un Heroku ve bulut bilişim tabanlı CRM konusunda uzman Buddy Media'yı satın alması, geçtiğimiz hafta Google'ın Amazon'a rakip olarak Compute Engine'i tanıtması, Microsoft gibi daha pek çok dev rakibin de bulunduğu pazarı hareketlendirmiş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.