Facebook'un 'Find Friend Nearby' aşkı bir gün sürdü

Facebook'un 'Find Friend Nearby' aşkı bir gün sürdü

Facebook, arkadaş edinme tecrübesini değiştirmeye yönelik önemli bir adım atmış ve konum bazlı arkadaş bulma servisi olan 'Find Friend Nearby' servisini kullanıma açmıştı. Çok değil, daha önceki gün açılan servis sessiz sedasız kullanıma kapatıldı.

Fb.com/ffn alan adına sahip olan servise, artık ne iOS uygulamasından ne de web sitesinden erişilemiyor. Facebook'tan konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak görünen o ki başarısızlığın faturası uygulamayı geliştiren ekibe kesilecek.

Uygulamayı geliştiren ekip aslında Facebook'un Mayıs ayı başında satın aldığı bir şirket olan Glancee. Glancee'in satın alma anlaşmasından önce Find Friends Nearby'e benzer bir hizmet veriyordu. Şirket, Facebook'a bağlı çalışmaya başlayınca, dün açılan bugün kapatılan servis üzerinde mesailerini sürdürmeye başlamıştı.

Öte yandan ön plana çıkan iddialara göre Facebook'un Friends Nearby'i test ettiği ve servisteki aksaklıkları düzeltmek için yayından kaldırdığı yönünde. Söylentiler doğru olduğunu kabul edersek, arkadaş bulma servisinin kısa bir süre zarfı içinde yeninde kullanıma açılabileceğini söyleyebiliriz.

Find Friends Nearby hakkındaki gelişmeleri takip ederek, paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.