Efe Çakarel: İnternetin yeni fırsatlar ülkesi Türkiye [Leweb London]

Efe Çakarel: İnternetin yeni fırsatlar ülkesi Türkiye [Leweb London]

Leweb London'da konuşmacılar arasında yer alan tanıdık isimlerden biri de MUBI'ni kurucusu Efe Çakarel'di. San Francisco merkezli bir video/film yayın hizmeti olan MUBI, yakın dönemde Türkiye'de de hizmet vermeye başlamıştı. Çakarel de özellikle Türkiye'nin potansiyelinden bahseden bir sunum yaptı.

İstanbul ve Türkiye temalı sunumunda MUBI'nin ABD, Çin, Rusya, Brezilya gibi büyük pazarlarda açıldığını gösteren Çakarel, MUBI'nin büyümesi hakkından bahsederken Türkiye'nin internetin yeni büyüyen markası olduğunu söyledi. İstanbul'un Facebook'un en popüler 2. büyük şehri olduğundan bahsetti.

Çakarel, Türkiye'deki büyük fırsatlardan bahsederken adeta Türkiye pazarında yıllanmış bir girişimci gibi konuştu. Türkiye'nin genç nüfusundan ve büyüyen ekonomisinden söz etti. Travis Kalanick gibi Silikon Vadisi'ne takılıp kalmamak gerektiğini söyledi.

Sunumuyla Türkiye'ye ve İstanbul'a karşı bir ilgi topladığı göze çarpan Çakarel, bu bakış açısıyla önümüzdeki dönemde Türkiye'de daha aktif olacaklarının da sinyalini vermiş oluyor.

Biz de Nisan ayında Türkiye'ye gelen Çakaral ile görüşmüş ve 2.4 milyon dolar yatırım alan MUBI'nin tüm dünyada 4.4 milyonu geçen abone sayısını hızla arttırmak üzere atılımda bulunduğunu öğrenmiştik.

MUBI hakkındaki gelişmeleri biz aktarmaya devam edeceğiz ama MUBI'nin Facebook'ta Türkiye'ye özel bir sayfası olduğunu da paylaşmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.