Dünya Silikon Vadisi'nden ibaret değil [Leweb London]

Dünya Silikon Vadisi'nden ibaret değil [Leweb London]

Leweb London etkiliğinde rekabet potansiyeli olan iki konuk yatırımcılarıyla birlikte sahne aldı. Oturumun yöneticisi de Techcrunch ve Crunchfund'un kurucusu Michael Arrington hararetli dakikalar yaşanması kaçınılmazdı.

Uber.com kurucularından Travis Kalanick ve Uber'in yatırımcısı Menlo Ventures'dan Shervin Pishevar ile sahnedeydi. Hailo.com kurucularından Jay Bregman ise Hailo'nun yatırımcısı Accel Partners'den Adam Valkin oturuma katıldı.

Detaylara geçmeden Uber'i özel araç çağırma hizmeti sunduğunu, Hailo'nun ise taksi çağırma hizmeti olduğunu ve Arrington'ın Crunchfund ile Uber'e yatırım yaptığını paylaşalım.

Konuklar Arrington'ın sorularıyla biraz gergin dakikalar geçirirken, taksi çağırma işinin sadece Londra'da milyar dolarlık bir iş olduğunu öğrendik. Adam Valkin konusunda tecrübeli kişilere yatırım yaptıklarını söylerken, Shervin Pishevar oturum öncesinde kafasına Uber logosunu çizdirerek Uber'e ne kadar tutkulu olduğunu gösterdi.

Travis, Arrington'ın sıkıştırmalarıyla Hailo ile tam bir rakip olmadıklarını ama kafa kafaya rekabetin nasıl olacağını merak ettiğini söyledi. Daha özel bir sürüş deneyiminin tartışıldığı oturumda Bregman taksilerin az olması gibi bir noktaya takılmadıklarını paylaştı ve kendilerinin bu noktada verimlilik sağladıklarını ifade etti.

Travis Kalanick'in Arrington'a verdiği bir cevap oturumun en dikkat çekici noktasıydı diyebiliriz. Zira Kalanick yeni COO olarak Booking.com'un eski CEO'su Kees Koolen'ı atadıklarını açıkladığında, Arrington "Neden Avrupalı bir COO seçtiniz?" diye sordu ve "Dünya Silikon Vadisi'nden ibaret değil" şeklinde cevapla karşılaştı. Koolen'in tecrübesine değinen Kalanick, Avrupa'da büyüyeceklerini de ekledi.

Hailo'nun 20 milyon dolar, Uber'in ise 45 milyon dolar civarında yatırımı bulunuyor. Şu an için araç/taksi çağırma ve paylaşımlı araç hizmetlerinin özellikle Avrupa'da ciddi bir rekabete giriştiğini söyleyebiliriz. Hangi hizmetin kullanıcı deneyimi açısından öne çıkacağını ise zamana bırakmış durumdayız. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.