Yandex Türkiye aramaları Twitter ile sosyalleşiyor

Yandex Türkiye aramaları Twitter ile sosyalleşiyor

Sosyal ağların yaygınlaşmasıyla arama motorlarında sosyalleşme trendi devam ediyor. Yandex, bugün duyurduğu, Twitter arama servisiyle popüler sosyal ağda arama yapılabilmesini sağlıyor.

Yandex Türkiye'nin İstanbul ofisindeki toplantıyla duyurulan yeni özellik, aramaları Twitter ile sosyalleştiriyor. Şirketten verilen bilgilere göre yeni hizmet, 4 milyona yakın Türkçe Twitter iletisini içeriyor. Bunun yanı sıra serviste diğer dillerde yazan popüler Twitter kullanıcılarının iletileri de bulunuyor.

Yandex'in indexlediği twitter aramaların twitter.yandex.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Twitter kullanıcısı hakkında bilgi arandığında direk Twitter hesabına yönlendirilen bir bağlantı sunuluyor. Ulaşılmak istenilen Twitter hesabına ait kısa bilgilere ve atılan en son üç tweete ulaşmak mümkün.

Düzenlenen toplantıda konuşan Yandex Arama Servisleri Müdürü Anton Pavlov, Twitter aramalarıyla kullanıcılara daha ilintili arama sonuçları sunmak konusunda önemli bir adım attıklarını ifade ediyor.

Yandex'in Twitter aramalarını Şubat ayında birçok ülkede kullanıma açtığını hatırlatmak istiyoruz. Birçok serviste rakip arama motorlarından daha hızlı davranan Yandex, sosyal arama servisini Türkiye'ye için ise bugün açtı.

Google, Google+ ile desteklediği sosyal arama servisini Türkiye'de dahil olmak üzere Ocak ayında kullanıma açmıştı. Microsoft ise sosyal ağ servislerini Internet Explorer'a taşıyarak rekabete farklı bir boyut kazandırmıştı.

Yandex'te sosyal medya trendini özelleştirdiği arama sayfalarıyla yeni ülkelerde kullanıma açarak devam ettiriyor. Yandex'in Twitter aramalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.